Tuja scena

Nova obtožba za Gerarda Depardieuja: tokrat ga toži scenografinja

Pariz, 26. 02. 2024 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, K.A.
Komentarji
0

Francoski igralec Gerard Depardieu se sooča z novo obtožbo spolnega napada. Tožbo proti francoski filmski legendi je zaradi domnevnega spolnega napada med snemanjem filma leta 2021 vložila danes 53-letna scenografinja, je v nedeljo za francoske medije povedala njena odvetnica Carine Durrieu-Diebolt.

Tožb na račun igralca Gerarda Depardieuja še ni konec. V petek je bila zaradi domnevnega spolnega napada med snemanjem filma leta 2021 vložena nova tožba, tokrat od scenografinje. Njena odvetnica Carine Durrieu-Diebolt je po pisanju tujih medijev potrdila, da je v petek pariškemu tožilstvu posredovala prijavo, v kateri navaja spolni napad, nadlegovanje in zlorabo. Pariško tožilstvo sicer ni potrdilo, da je bila tožba vložena, Depardieujevi odvetniki zadeve prav tako niso komentirali.

Gérard Depardieu se sooča z novo obtožbo.
Gérard Depardieu se sooča z novo obtožbo. FOTO: AP

53-letna scenografinja je za spletni časopis Mediapart povedala, da ji je Depardieu 10. septembra 2021 najprej namenil več vulgarnih opazk, nato pa jo je brutalno zgrabil in jo otipaval čez pas in trebuh do prsi. Incident na snemanju filma Les volets verts v Parizu je prekinil telesni stražar.

Legendarni filmski igralec je bil že leta 2020 obtožen posilstva, spolnega nadlegovanja in napada pa ga je v preteklosti obtožilo več kot deset žensk. Petinsedemdesetletni igralec obtožbe zanika. Obtožbe proti Depardieuju so sicer razdelile francosko javnost. Vrsta njegovih igralskih kolegov in kolegic mu je stopila v bran, spet drugi so se od njega ogradili. Prav tako so si tako igralec kot njegovi podporniki nakopali jezo feminističnih skupin.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.