Tuja scena

Obeta se dražba prestižne športne obutve s podpisom Virgila Abloha

Pariz, 21. 01. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oblikovalski dosežki Virgila Abloha, ki je pred smrtjo deloval kot umetniški vodja moških kolekcij znamke Louis Vuitton, še vedno odmevajo. Sedaj se bodo na dražbi znašli športni copati, plod sodelovanja med Vuittonom in športno znamko Nike.

Iz modne hiše Louis Vuitton so skupaj s prepoznavnim Nikejem najavili posebno izdajo športnih superg v omejeni količini. Oblikoval jih je Virgil Abloh, ki je ob koncu novembra lani umrl zaradi redke in agresivne oblike raka. Obutev Air Force 1 je bila premierno predstavljena že junija lani kot del kolekcije pomlad/poletje 2022.

Superge, plod sodelovanja modne hiše Louis Vuitton in znamke Nike
Superge, plod sodelovanja modne hiše Louis Vuitton in znamke Nike FOTO: Profimedia

Dvesto parov prestižne obutve bo del avkcije v organizaciji dražbene hiše Sotheby's. Ves prihodek bo namenjen Ablohovi fundaciji za štipendiranje študentov z imenom Post-Modern. Oblikovalec jo je ustanovil leta 2020, namenjena pa je temnopoltim študentom, ki imajo ambicije v modni industriji. Sam je ob začetku vanj prispeval 880 tisoč evrov.

Virgil Abloh
Virgil Abloh FOTO: Profimedia

Dražba se bo pričela 26. januarja in bo potekala do 8. februarja. Obutev bo na voljo v ekskluzivni barvni shemi, začetna cena za posamezni par pa se glasi 1763 evrov. Vsi, ki se jim bo sreča na avkciji izmaknila, lahko počakajo na dan, ko bo obutev na policah trgovin znamke Louis Vuitton v prosti prodaji, seveda pa bo tudi takrat na voljo v izjemno omejenih količinah.

Na voljo bo omejeno število parov
Na voljo bo omejeno število parov FOTO: Profimedia

Samo nekaj dni po Ablohovi smeri se je francoska znamka odločila za predstavitev nove kolekcije v Miamiju, modno revijo pa so v celoti posvetili oblikovalcu in njegovi kreativni zapuščini. Pri LV-ju načrtujejo tudi dve modni reviji, na katerih bo prikazana njegova moška jesenska kolekcija, ta pa bo na ogled v sklopu pariškega tedna mode.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bb5a
21. 01. 2022 09.10
Superge vredne 20$ se bodo prodale za nekaj 1000$...
Nace Štremljasti
21. 01. 2022 09.03
+0
a njegove šlape ne smrdijo,sam prašam
BananaJoe1945
21. 01. 2022 08.33
+0
Bo kdaj, kaj koli namenjeno tudi BELOPOLTIM študentom? Rasizem na višku, samo barve so obrnjene. Očitno je vse vredu, ko so črni rasistično usmerjeni...