Zanimivosti

Oboževalce Willyja Wonke naplahtali, posredovati je morala policija

Glasgow, 05. 03. 2024 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na Škotskem te dni odmeva ponesrečen poskus, da bi poustvarili pravljični svet lika Willyja Wonke in za obiskovalce pripravili posebno izkušnjo. Ta se je po odzivih sodeč namreč spremenila v nočno moro obiskovalcev. Igralec, ki so ga najeli za vlogo Willyja Wonke, pa je pretresen povedal, da se počuti prevaranega: Bila je popolna zmešnjava.

Zlata vstopnica, ki naj bi obiskovalcem na Škotskem odprla vrata v magičen svet lika Willyja Wonke, vendarle ni bila zagotovilo za dobro izkušnjo. Še več – šlo naj bi za prevaro, je prepričan igralec Paul Connell, ki so ga organizatorji festivala najeli, da bi obiskovalce popeljal skozi tematsko obarvano dogodivščino na temo Willyja Wonke, ki pa se je hudo ponesrečila. Po dogodku se je počutil "prevaranega" in "zavedenega". Igralec, ki je za to priložnost stopil v čevlje Wonke, pa je k temu dodal: "To je bila ena najbolj sramotnih stvari, ki sem jih kadarkoli videl," so poročali tuji mediji. 

Polomija na Škotskem, jezni obiskovalci zahtevajo denar nazaj.
Polomija na Škotskem, jezni obiskovalci zahtevajo denar nazaj. FOTO: X

"Polomija," kakor so dogodek poimenovali obiskovalci, je stala vsakega 45 dolarjev in jim obljubila potovanje "polno čudovitih stvaritev in očarljivih presenečenj." Namesto tega pa se je celotna zadeva končala z otroškimi solzami in besnimi starši. Vse se je začelo, ko so skupine obiskovalcev prispele na dogovorjeno lokacijo v Glasgowu, kjer bi jih moral pričakati magičen svet njihovega najljubšega lika, pred seboj pa so zagledali umazano, skoraj prazno skladišče. Connell ga je opisal kot "nočno moro za zdravje in varnost," kjer jih je pričakal smešno majhen plakat Willyja Wonke natisnjen na A4 formatu in nekaj rekvizitov. Willy Wonka pomeni za vse, ki ga poznajo, takojšnjo asociacijo na sladke dobrote, veliko čokolade in eksplozijo okusov – no, organizatorji naj bi zatajili tudi pri tej osnovni zadevi. Paul Connell je namreč razkril, da tam skorajda ni bilo nobenih sladkarij. Rekli naj bi mu celo, naj otrokom ponudi ob prihodu le četrt kozarca z limonado in vsakemu en sam bonbon. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A slaba izvedba dogodka zanj vsekakor ni bila presenečenje, saj je dobil navodila za vodenje dogodka le nekaj ur, preden so začeli prihajati ljudje, ta pa so zajemala 15 strani dolg monolog "blebetanja, ki ga je več kot očitno ustvarila umetna inteligenca." Paul se je grenko pošalil: "Ena izmed mojih najljubših vrstic je bila vsekakor: 'Tukaj živi človek, katerega ime ni znano, zato ga imenujemo neznanec. Neznanec je zlobni izdelovalec čokolade, ki živi med zidovi.' Kot igralec sem moral to povedati prepričljivo, čeprav mi ni bilo nič jasno." Na spletni strani organizatorjev dogodka so pozneje poskusili razjasniti situacijo in zapisali, da izkušnja, ki so jo prodali obiskovalcem, ni na noben način povezana s franšizo Wonka, ki je v lasti podjetja Warner Bros, so poročali tuji mediji. Connell je k temu dodal, da igralci še vedno niso prejeli plačila za svoje delo, kar so slutili že pred dogodkom, a so se kljub temu odločili, da bodo dali vse od sebe – zaradi otrok, ki so prišli tja navdušeni. A to navdušenje je hitro skopnelo, že med odmorom za kosilo so se namreč oglasili številni razburjeni starši in zahtevali povračilo kupljene karte. "Ljudje so bili besni, kričali so eden čez drugega. S telefoni so snemali prizorišče in stvari, ki so se lomile in razpadale," je razkril pretresen Paul. Ko je stvar ušla izpod nadzora, mu je bilo rečeno, naj se skrije, saj je bila policija prisiljena pomiriti pobesnele obiskovalce, ki so svoje razočaranje nad dogodkom izražali tudi fizično.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dogodek so tako nekaj ur po otvoritvi odpovedali. "Vse skupaj je bilo izredno nespoštljivo do družin, ki so kupile karte, kot tudi do nas perspektivnih igralcev," je še dodal Connell. Od organizatorjev se sedaj pričakuje, da bodo obiskovalcev izdali približno 800 povračil. "Resnično upam, da bodo vsi dobili zasluženo povračilo. Šlo je namreč za popolno zmedo. In dejstvo, da sem bil del tega, je ena najbolj sramotnih stvari, ki so se mi kadarkoli zgodile v življenju," je zaključil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trippin balls
06. 03. 2024 08.21
+2
Sem dobil asociacijo na SDS
Dacar
06. 03. 2024 09.20
+1
Qwertzuiop
06. 03. 2024 08.21
+2
Nekdo je res slabo prevedel nek članek, ta festival se sploh ni imenoval Fyre, in kakor berem drugje, Ja Rule ni imel nič s to polomijo, kvečjem berem samo, da so mu pred enim tednom zavrnili vstop v ZK. Bila bi pa pika na i, da bi črn reper vodil otroke po 'tovarni čokolade' na Škotskem, lol.
Mateja88
06. 03. 2024 08.19
+1
Ta AI je kot ognjement, gledaš ga par minut si navdušen potem pa ti začne it na jetra od vsega pokanja in bliskanja. Ne samo de se ga naveličaš od vsega umetnega in nečloveškega, še sovražit ga začneš ko se v ozadju zavedaš da ni nič drugega kot zbirka zastarelih, zmanipuliranih bias mnenj z strani podjetja ki ti jih pretirano sprektano meče pred oči.
Nightingale
05. 03. 2024 21.59
Naj uganem, Billy McFarland je imel prste vmes...