Tuja scena

Odvetnik Johnnyja Deppa: Amber želi s pričanjem za zaprtimi vrati pritegniti pozornost

Los Angeles, 09. 04. 2020 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V javnosti so se pojavili novi dokazi iz leta 2018, kjer Johnny Depp govori o odmevnem dogodku, kjer je izgubil konico svojega prsta, za poškodbo pa je obtožil svojo nekdanjo soprogo Amber Heard, ki si želi v prihodnje pričati brez prisotnosti medijev.

V javnosti so se po poročanju Daily Maila pojavile nove obtožbe, ki jih je Johnny Depp podal že leta 2018 o incidentu, ki se je zgodil marca 2015. Presenetljivo je, da se njegova zgodba razlikuje od kasnejših izjav glede dogodkov, v katerih je ostal brez delčka svojega prsta. Z nekdanjo soprogo Amber Heard naj bi se sporekla zaradi predporočne pogodbe, ker je želel, da jo podpiše. Potrdil je, da je njegov mezinec, ki ga je poimenoval 'mali Richard', izkrvavel, potem ko mu je takratna soproga na roko vrgla uničeno steklenico vodke. "Skušal sem poskrbeti za svoj poškodovani prst. Kako naj živim v takšni nori situaciji, kjer mi je žena odsekala mezinec," je dejal v videoposnetku, ki je bil del dokazov proti nekdanjemu odvetniku Jakeu Bloomu.

V javnosti se je pojavil novi videoposnetek, kjer Depp govori o incidentu.
V javnosti se je pojavil novi videoposnetek, kjer Depp govori o incidentu. FOTO: Profimedia

Zgodba, ki jo je povedala Heardova, se precej razlikuje, saj je dejala, da sta se začela kregati zaradi njenega nekdanjega soigralca Billyja Boba Thorntona. Dejala je, da jo je udaril in nato začel ob steno udarjati s telefonom, dokler ni bil popolnoma uničen. Ob tem si je poškodoval tudi mezinec. Bil naj bi pijan in omamljen z ekstazijem, nato pa je (tudi) s krvjo napisal na zid in ogledalo 'Starring Billy Bob' in 'Easy Amber' (igrata Billy Bob in lahka Amber, op. p.). Johnny je sicer njeno izjavo zanikal, potrdil je le pisanje na steno.

Do zdaj še nikoli videni videoposnetek, kjer Johnny govori o prepiru, je bil vključen v tožbo zoper njegovega nekdanjega odvetnika Blooma, ki so jo zaključili oktobra 2019. Igralec je odvetnika obtožil, da si je v skupnih 18 letih njunega sodelovanja na nezakonit način prislužil skoraj 30 milijonov evrov. Njegova izjava o nesporazumu z Amber je z odvetnikom povezana zato, ker je Bloom pridobil predporočno pogodbo.

O vključitvi novega dokaza v sedanji postopek tožbe je spregovoril sedanji igralčev odvetnik Adam Waldman: "Neskončna reka dokazov iz preteklosti se med seboj izničuje. Laži, ki so jih Amber Heard in njeni prijatelji povedali pod prisego, govorijo v korist njeni izjavi o zlorabi leta 2016. A vse, kar govorite pod prisego, se lahko, kot vsi dokazi, uporabi proti vam."

Amber želi pričati za zaprtimi vrati.
Amber želi pričati za zaprtimi vrati. FOTO: Profimedia

Na nove dokaze se je odzvala tudi odvetniška ekipa Heardove: "Ameriško sodišče je razkrilo, da je gospod Johhny Depp priznal, da je odsekal svoj prst in svojemu zdravniku poslal več besedilnih sporočil. Še enkrat, dokazi so v neskladju." Ključno vprašanje so okoliščine, v katerih je Depp med snemanjem petega filma o Piratih s Karibov izgubil konico mezinca. Depp trdi, da ga je poškodovala Heardova, ona pa pravi, da je igralec to storil sam, medtem ko je bil več dni vinjen in pod vplivom drog.

Depp trenutno toži tudi tabloid Sun zaradi članka, kjer so ga označili za 'pretepača svoje žene'. V tožbo se je vključila tudi Amber, ki bo lahko pričala za zaprtimi vrati kot ključna priča. Čeprav so si Deppovi odvetniki prizadevali, da bi pričala v prisotnosti medijev, je bil njihov predlog zavrnjen. Prepričani so, da želi na tak način pritegniti še več pozornosti.

"Ne želi si zasebnosti, ravno nasprotno," je dejal David Sherborne, ki sodeluje z Deppom. Dodal je še, da se bodo obtožbe Heardove slej ko prej izkazale za laži in zatrdil, da jih bo treba skrbno pregledati. "Johnny je v zelo slabem stanju, ker je sedaj osovražen, ker naj bi zagrešil spolno nasilje. Kot kaže, bo zaslišanje tako potekalo za zaprtimi vrati."

Spomnimo, igralka Amber je maja 2016 vložila ločitvene papirje, potem ko je Johnnyja obtožila fizičnega nasilja, Johnny je nato proti Amber vložil tožbo zaradi klevet. Depp je trdil, da si je Amber celotno zgodbo okoli nasilja izmislila, ker si je želela pozornosti medijev, zraven pa je dodal, da je bilo v igri tudi varanje, in sicer naj bi ga že mesec dni po poroki prevarala z Elonom Muskom. Na koncu sta se zunaj sodišča pogodila za več milijonov evrov, ob tem pa naj bi podpisala tudi dogovor, da o svojem zakonu ne bosta več javno govorila, a si je Amber konec leta 2018 premislila in znova vložila tožbo.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
10. 04. 2020 10.30
Preveč denarja enim družinam škodi.
BUONcaffee
10. 04. 2020 10.30
+1
Ej , oni mu ga je odrezala????
hrvat_Ante
09. 04. 2020 17.30
+11
Bankrotirat babo laznjivo in manipulativno!
Reallife
09. 04. 2020 16.56
+11
Johnny po piratsko jo daj lažnivo.. Nemarno.
Nellika25
09. 04. 2020 16.41
+30
Kdo tukaj laže in kdo govori resnico je jasno že po dejstvu da ima ona v svoji preteklosti že eno aretacijo, za fizični napad na svojo takratno punco. O njem pa njegove bivse ne morejo reči žal besede, ga celo podpirajo in držijo z njim.