Odvetniki Billa Cosbyja zaradi epidemije zaskrbljeni za ostarelega igralca v zaporu

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D.
KOMENTARJI
2
Odkar se je pojavila svetovna pandemija covida-19, se tudi po zaporih po celem svetu bojijo, kaj bi to pomenilo tako za zapornike kot tudi za paznike, če se kdo okuži. Enake skrbi pestijo odvetnike 82-letnega Billa Cosbyja, za katerega pravijo, da je v rizični skupini.

Odvetniki obsojenega Billa Cosbyja se pripravljajo na vložitev predloga za zahtevo, da 82-letnega igralca predčasno izpustijo iz zapora. Igralec namreč prestaja 3- do 10-letno kazen v zaporu Phoenix v Pensilvaniji, v enem od državnih zaporov z največjo mero varnosti. Odvetniki so se za svojega varovanca zbali, ko so izvedeli, da naj bi se v zaporu okužila dva varnostnika.

Glede na starost in zdravstveno preteklost, je med bolj ogroženimi zaporniki.
Glede na starost in zdravstveno preteklost, je med bolj ogroženimi zaporniki.FOTO: Profimedia

Cosbyjev predstavnik za odnose z mediji Andrew Wyatt je za Yahoo Entertainementpovedal, da je zelo zaskrbljen za zdravje svoje stranke. "Gospod Cosby je star in slep. V zaporu potrebuje nenehno podporo, spremstvo," je povedal Wyatt in dodal:"Njegovi spremljevalci bi se lahko okužili in virus bi se brez težav lahko razširil in dosegel gospoda Cosbyja, glede na to, da ga po zaporu prevažajo na invalidskem vozičku. Med drugim njegovi oskrbovalci skrbijo, da redno obiskuje zaporniškega zdravnika in da čistijo njegovo celico. Torej, gospod Cosby je v nenehnem stiku z ljudmi, ki se lahko okužijo izven zapora in virus prinesejo v notranjost institucije."

Pretekli teden so v omenjenem zaporu testirali nekaj ljudi in nihče od zapornikov ni bil pozitiven na covid-19. A Wyatt je ameriškim medijem povedal, da je slišal, da naj bi bila dva varnostnika pozitivna na novi virus, kar pomeni veliko grožnjo za zapornike in predvsem za Cosbyja. "Samo vprašanje časa je, kdaj bo gospod Cosby okužen z novim koronavirusom."

"Odvetniki so se osredotočili na predlog, da naj bi zvezne države predčasno izpuščale starejše zapornike, kar bi bilo za gospoda Cosbyja zelo spodbudno in prav to lahko odvetniki uporabijo kot prednost za predčasno izpustitev," je dodal Wyatt in povedal, da Cosby sicer še ni bil testiran, da pa se trenutno počuti dobro.

82-letni igralec je v zadnjih nekaj letih oslepel, kar otežuje njegovo bivanje v zaporu.
82-letni igralec je v zadnjih nekaj letih oslepel, kar otežuje njegovo bivanje v zaporu.FOTO: Profimedia