Tuja scena

Oprah namesto k psihologu na terapijo hodila k prijateljici Gayle King

Los Angeles, 16. 04. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priljubljena zvezdnica in kulturna ikona Oprah Winfrey je v svoji karieri tisočim pomagala krmariti v vsakdanjem življenju, a za lastno terapijo se je vedno obrnila k najboljši prijateljici Gayle King. Močno prijateljstvo je skozi leta premikalo številne mejnike, zvezdnica pravi, da so jo prijatelji ohranjali prizemljeno.

Oprah Winfrey je 25 let v svoji uspešni pogovorni oddaji delila dragoceno modrost, da bi spodbudila osebno rast in pomagala drugim krmariti v njihovih življenjih. Toda kam se je Winfrey obrnila po samopomoč? "Nikoli nisem bila pri terapevtu, ker sem jih imela toliko v oddaji, toda moja prava terapija je izhajala iz tega, da sem vsak večer debatirala o vsem, kar se je dogajalo čez dan, z Gayle," je povedala za People v intervjuju za posebno številko revije ob 50. obletnici.

Oprah in Gayle
Oprah in Gayle FOTO: Profimedia

Gayle King in Oprah sta prijateljici že skoraj pol stoletja. "Ni bilo dneva, da bi zamudili telefonski klic in govorili o tem, kaj se je zgodilo v najinih dnevih," pravi o njuni vezi, ki sega v čas lokalne televizije v Baltimoru, ko je bila Winfreyjeva 22-letna voditeljica poročil, Gaylova pa 21-letna asistentka produkcije in pisateljica na postaji.

Močen duo je v desetletjih skupaj prečkal številne mejnike. Neizmerno zvesti in vedno resnični ena do druge: "Tudi če tega nočeš slišati," je Winfrey povedala za omenjeno revijo leta 2022. Delita si podobne vrednote in filozofije o življenju ter uživata v dobrem obroku, odličnem filmu in živahni razpravi okoli aktualnih dogodkov. "Leta kasneje sem spoznala, ko sem se s strokovnjakom pogovarjala o nečem drugem, da je bila to moja terapija, to je bila moja sprostitev. Tako sem se ne samo ohranjala prizemljeno, ampak sem se s tem vsak dan tudi uravnavala."

70-letnica ostaja za vedno hvaležna za prijateljičino vodenje in stalno medsebojno podporo. "Imela sem eno najboljših prijateljstev, ki jih lahko kdor koli ima," pravi. "In to lahko uspe le, če je nekomu tako mar za vaš uspeh, vaše žalosti in zmagoslavje kot vam."

Winfreyjeva poleg Kingove zasluge pripisuje svojima pokojnima prijateljema Mayi Angelou in Sidneyju Poitierju, da sta ji dolga leta pomagala krmariti po življenju. "To so bili ljudje, ki so me držali na tleh," je zaključila.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PegySue
16. 04. 2024 09.00
+1
Zanimivo. O svojem partnerju se je razgovorila enkrat,mogoče dvakrat v življenju. O Gayle se ponavlja leta,kako je oh in sploh. Mogoče bi razmislila,če Stedmana sploh potrebuje v svojem življenju,če je prijateljica tista,s katero predeluje dogodke minulega dne in z njo razpravlja tudi o ostalih stvareh....
Blue Dream
16. 04. 2024 12.32
Blue Dream
16. 04. 2024 12.32