Oprah Winfrey zanikala obtožbe, da je sodelovala pri trgovanju z ljudmi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
T.Pi.
KOMENTARJI
2
Oprah Winfrey so na družbenih omrežjih zasule lažne obtožbe, da je sodelovala pri trgovanju z ljudmi. Zvezdnica, ki se te dni zadržuje doma v samoizolaciji, je izmišljeno zgodbo že ostro zanikala.

Na spletu so jo obtožili, da je trgovala z ljudmi.
Na spletu so jo obtožili, da je trgovala z ljudmi.FOTO: Profimedia

Na Twitterju se je v zadnjem času v velikem številu pojavil hashtag oziroma ključnik #opraharrested (Oprah aretirana, op. p.), ki se nanaša na lažno zgodbo, da je bila televizijska voditeljica Oprah Winfrey aretirana, saj naj bi bila del svetovne mreže trgovanja z ljudmi.

Ključnik je tako dosegel tudi njo samo, ki pa se je nato oglasila na Twitterju, kjer je jasno zanikala lažne navedbe in obtožbe. 66-letnica je dejala, da so obtožbe "grozno lažne" in "neresnične". Povedala je, da ni bila napadena niti aretirana. V resnici je bila doma, kjer je razkuževala svoj dom in se socialno oddaljila od sveta.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Lažna zgodba je govorila tudi o tem, da so na njen dom v mestu Boca Raton na Floridi vdrli policisti in jo aretirali – lažen pa je že podatek, da ima Winfreyjeva dom v omenjenem floridskem mestu.

Po pisanju Washington Posta si je zgodbo izmislila skupina QAnon, ki je znana po razširjanju nezaslišanih teorij zarote. Lažna informacija se je nato hitro razširila na spletu in odzvali so se tudi policisti mesta Boca Raton, tvitnili so: "Zgodbe na družbenih omrežjih o tem, da smo aretirali Oprah so lažne."