Tuja scena

Orožarka filma Rust obsojena na najvišjo kazen, 'sedela' bo 18 mesecev

Santa Fe, 15. 04. 2024 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hannah Gutierrez-Reed je bila v začetku marca spoznana za krivo nenaklepnega uboja iz malomarnosti, saj na snemanju filma Rust, ni ustrezno opravila svojega dela. Slab mesec dni kasneje je 26-letnica prejela tudi svojo kazen za to, da pištole, s katero je upravljal igralec Alec Baldwin in ubil kinematografinjo, ni ustrezno pripravila. Obsodili so jo na najvišjo kazen, in sicer 18 mesecev zapora.

18 mesecev za zapahi je cena, ki jo bo zaradi neprevidnosti na snemanju filma Rust plačala Hannah Gutierrez-Reed. 26-letnica je bila na setu zadolžena za orožje, pištola s pravimi naboji, s katero je igralec Alec Baldwin ubil nesrečno Halyne Hutchins, pa je prišla iz njenih rok. Orožarko so za krivo nenaklepnega uboja iz malomarnosti spoznali že v začetku marca, natančneje 6. marca 2024, njeno kazen pa je sodnica Mary Marlowe Sommer potrdila šele sedaj. Za zapahi bo sedela v zaporu za ženske v Novi Mehiki, kjer je v priporu že vse od obsodbe.  

18 mesecev za zapahi je cena, ki jo bo zaradi neprevidnosti na snemanju filma Rust plačala Hannah Gutierrez-Reed.
18 mesecev za zapahi je cena, ki jo bo zaradi neprevidnosti na snemanju filma Rust plačala Hannah Gutierrez-Reed. FOTO: Profimedia

Obsojenka je na ponedeljkovo obravnavno na sodišče prišla v zaporniški uniformi, med prikazom filma o pokojni 42-letnici pa ni mogla zadržati solz. Kasneje je v svoj zagovor prebrala izjavo, v kateri se je delno opravičila družini pokojne kinematografinje. "Predvsem me boli srce za družino Hutchins ter prijatelje in kolege, in to vse od dneva, ko se je zgodila ta tragedija," je začela, nato pa je nadaljevala: "Halyne je bila moj navdih in razumem, do smo jo prezgodaj izgubili, a želim si, da vsi najdete svoj mir."

Odvetniki 26-letnice so se po marčevski obsodbi trudili, da bi kazen omilili, a jim ni uspelo.
Odvetniki 26-letnice so se po marčevski obsodbi trudili, da bi kazen omilili, a jim ni uspelo. FOTO: Profimedia

Odvetniki 26-letnice so se po marčevski obsodbi trudili, da bi kazen omilili na pogojno kazen in družbeno koristno delo, a jim ni uspelo. Niti Hannah jih ni prepričala s svojim govorom. "Ko sem prevzela vlogo v filmu Rust, sem bila mlada in naivna. Toda svoje delo sem jemala resno. Prosim vas, ne dajte mi več kazni. Porota je ugotovila, da sem delno kriva za to grozljivo tragedijo, a to me ne dela pošast. To me dela človeka," je želela prepričati sodnico, ki je pred izrekom sodbe navedla skrivne posnetke telefonskih pogovorov orožarke iz pripora, kjer je od začetka marca. 26-letnica je v njih iz neznanega razloga prijateljem med drugim govorila o tem, da sta tako porota kot tudi sodnica neumni in da sodni proces ovira njeno manekensko kariero.

Zaradi zgoraj navedenih razlogov, dokazov, in kot je še dejala sodnica, premalo kesanja med sodnim procesom, ni bila oproščena kazni in bo morala svoje odsedeti. Kakšna bo kazen za zvezdnika, ki je pritisnil na petelina, če bo sploh obsojen, bo jasno letos julija. Hannah je bila sicer oproščena ločene obtožbe prirejanja dokazov, medtem ko 66-letnemu igralcu grozita dve obtožbi nenaklepnega uboja, prav tako tudi 18-mesečna zaporna kazen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
16. 04. 2024 12.57
+0
boldwin bi mogel tudi pregledati orožje to se ponavadi dela celo will smith mi je to rekel. poleg tega je boldwin imel prave naboje prisebi. seveda bodo njo potunkali. tipično koliko dolgo to traja. z lažnimi primeri pa so hitro okvarjajo. če boldwina ne obsodijo pol vemo kam gre to
mackon08
16. 04. 2024 10.02
-1
Moraal bi dobiti 15 let, če je za njo sodnica in porota neumna.
Tine Prevec
15. 04. 2024 21.59
+0
Ful nas to zanima
IKOSS
15. 04. 2024 21.58
+5
Tragično za vse, je pa dejstvo, da pirotehničarka ni opravila svojega dela.
MucaNeGrize
15. 04. 2024 21.44
+0
čez čas bomo brali...kako je strelec nakazal orožarki par miljonov, da gre sedet namesto njega ...