Tuja scena

Paul McCartney je Bruceu Springsteenu podelil prestižno nagrado

London, 25. 05. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Paul McCartney je Bruceu Springsteenu podelil prestižno nagrado, ki jo je pred leti prejel tudi sam. Bruce je prejel nagrado Ivor Novello 2024 za pisca pesmi. Med govorom se je Paul večkrat pošalil na račun glasbenega kolega in pri tem nasmejal publiko. Springsteen je med svojim govorom Združeno kraljestvo označil za svoj drugi dom, čeprav sprva ni bil ravno navdušen.

Včeraj je 81-letni Paul McCartney 74-letnemu Bruceu Springsteenu podelil prestižno nagrado za pisca pesmi na podelitvi nagrad Ivor Novello 2024 v Londonu – in se ni zadržal pri norčevanju iz svojega dolgoletnega prijatelja. "Poznan je kot ameriški delavec, a priznava, da ni delal niti dneva v življenju. Res je," je dejal zvezdnik Beatlov v videoposnetku, ki ga je delil na družbenem omrežju. Springsteen je postal prvi mednarodni tekstopisec, ki je bil sprejet v štipendijo Akademije v njeni 80-letni zgodovini, kot piše na spletni strani Akademije Ivors, pri čemer je nagrada "najvišja čast, ki jo podeljuje organizacija". Prejšnji zmagovalci so Adele, Sting, Amy Winehouse, John Lennon, Kate Bush in Paul McCartney.

Bruce Springsteen in Paul McCartney
Bruce Springsteen in Paul McCartney FOTO: Profimedia

McCartney je Springsteena označil za "ljubkega, ljubkega fanta", potem ko se je pošalil, da si "ne more zamisliti bolj primernega" mednarodnega glasbenika, ki bi prejel to čast, je poročal BBC. "Razen morda Bob Dylan ... Ali Paul Simon, ali Billy Joel, ali Beyoncé, ali Taylor Swift. Seznam se nadaljuje," se je pošalil McCartney. Nadaljeval je s podelitvijo nagrade Springsteenu, medtem ko je množica vzklikala "Bruce." "Tu zgoraj bom zvenel zelo čudno, ker sem sinoči vso noč pel v dežju," je rekel Springsteen na odru, ko je omenil svoj nastop v Sunderlandu v Angliji, ki je potekal sredi močnega deževja v Združenem kraljestvu.

Bruce Springsteen med nastopom v Sunderlandu.
Bruce Springsteen med nastopom v Sunderlandu. FOTO: Profimedia

Vztrajal je, da nikoli ni razmišljal o odpovedi koncerta, in nadaljeval: "Sinoči smo prišli ven in sem si rekel, 'Kakšno je to vreme? Močan dež, veter buči," je dejal BBC-ju. "Toda ko sem stal v dežju, sem ugotovil: To so moji ljudje," je dodal izvajalec hitov. Springsteen se je tudi spomnil, da se je leta 1975 prvič odpravil v London, in priznal, da zdaj Združeno kraljestvo šteje za drugi dom. 

Vendar sprva ni bil v celoti predan. "Hrana na letalu ni bila tako odlična in moja prva misel, ko smo pristali na Heathrowu, je bila: 'Kje so vsi cheeseburgerji?'" se je pošalil glasbenik. "Cheeseburgerje so skrili ali nadomestili z nečim, kar se imenuje riba in krompirček. Bilo je nekoliko zaskrbljujoče," je dodal in nadaljeval: "Nato je bila naša naslednja postaja Hammersmith Odeon, kjer me je pozdravil ogromen napis, ki je oznanjal: 'London je končno pripravljen na Brucea Springsteena' in vse, kar sem pomislil, je bilo:" Če London ni pripravljen na cheeseburger, morda niso pripravljeni name! "

Springsteen in McCartney sta v preteklih letih večkrat nastopila skupaj, leta 2022 pa sta stopila na oder festivala Glastonbury med McCartneyjevim glavnim nastopom. Springsteen je na festivalu izvedel I Wanna Be Your Man in svojo Glory Days z nekdanjim Beatlom, na festivalu pa je nastopil tudi Dave Grohl.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Voyager3000
25. 05. 2024 09.34
+4
Eden drugemu podeljujejo nagrade.