Tuja scena

Pevec skupine BTS po 18 mesecih odslužil vojaški rok

Yeon-cheon, 12. 06. 2024 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najstarejši član korejske skupine BTS Kim Seok-jin je odslužil vojaški rok v Južini Koreji. Pevca, znanega pod vzdevkom Jin, so pred vojaško bazo pričakali člani benda in mu padli v objem, RM pa ga je celo presenetil z izvedbo njihove uspešnice Dynamite na saksofonu. 31-letni zvezdnik je v vojsko vstopil decembra leta 2022, po 18 mesecih pa je s služenjem opravil.

Kim Seok-jin je zaključil s služenjem vojaškega roka v rodni Južni Koreji. Zvezdnik priljubljene korejske skupine BTS je po 18 mesecih zapustil vojaško bazo, pred njo pa so ga pričakali člani njegove skupine J-hope, RM, V, Jungkook in Jimin

Kim Seok-jin je zaključil s služenjem vojaškega roka v rodni Južni Koreji.
Kim Seok-jin je zaključil s služenjem vojaškega roka v rodni Južni Koreji. FOTO: Profimedia

Fantje so se ob Jinovem odpustu objeli, nato pa ga je RM presenetil še z izvedbo njihove uspešnice Dynamite na saksofonu. Pomembnega trenutka, ki bi se ga želeli udeležiti številni oboževalci, a je tiskovna agencija glasbenikov to prepovedala, se ni mogel udeležiti Suge. Glavni raper banda je bil po operaciji rame oproščen vojaškega služenja, zato trenutno svoje 'grehe' opravlja za nazaj.  

Pevec, ki so mu oboževalci razobesili transparente z napisom Seok-jin, tako dober si bil zadnjih 548 dni, stojimo ti ob strani, je kot prvi od vseh sedmih članov začel s služenjem vojaškega roka, saj je v Južni Koreji obvezen za vse fizično sposobne moške, opravljati pa ga morajo v časovnem obdobju od 18 do 21 mesecev.  

Kot narekuje zakon te države, se morajo moški na služenje vojaškega roka prijaviti do 28. leta starosti, ker pa so bili člani te popularne skupine leta 2018 nagrajeni z odlikovanjem nekdanjega predsednika Moon Jae-Ina, so si prislužili privilegij, da se na služenje odpravijo dve leti pozneje, torej s 30 leti. Najstarejši član skupine je s služenjem vojaškega roka začel decembra 2022. Državljanske obveznosti zdaj čakajo še ostale člane skupine, zato se skupina vse do sredine leta 2025, ko naj bi vsi zaključili z vojaško dolžnostjo, ne bo vrnila na glasbene odre.  

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devote
19. 06. 2024 18.07
se kri je mogu dat pred odhodom... samo v sloveniji se nic ne zahteva v dobrobit druzbe od mladih. mi smo vsaj sluzili v slo vojski ...
ZDA teror
12. 06. 2024 21.11
+3
Mogoče ni več feminizirana p***a