Tuja scena

Pevka Sia o potrjenem avtizmu: Postala sem jaz

Sydney, 01. 06. 2023 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pevka Sia je v nedavnem intervjuju razkrila, da so zdravniki potrdili, da je avtistka. Kot je povedala v podkastu Roba Cesternina in Carolyn Wiger, sedaj vsaj ve, zakaj se je vedno počutila drugačno od preostalih ljudi, šele v zadnjih letih pa je zares sprejela samo sebe. Pevka je dodala, da sedaj okreva, je pa še vedno veliko stvari, ki jih mora predelati.

Pevka Sia je z javnostjo delila, da je avtistka, v nedavnem intervjuju, v katerem je razkrila nekaj podrobnosti, pa ni povedala, koliko časa že ve, da ima to vseživljenjsko razvojno motnjo, namignila pa je, da gre za nedavni razvoj v zadnjih dveh letih. "45 let sem razmišljala, da si moram nadeti človeško obleko, šele v zadnjih dveh letih pa sem zares postala jaz," je povedala 47-letnica.

Pevka Sia je avtistka.
Pevka Sia je avtistka. FOTO: AP

Sovoditeljica oddaje Carolyn Wiger, ki je tudi svetovalka za zdravila, se je pevki zahvalila za odkritost o svoji situaciji, ta pa ji je odgovorila: "Biti na okrevanju in tudi vedeti, kakšno nevrološko motnjo morda imaš ali morda nimaš, no, menim, da je ena največjih stvari ta, da te nihče nikoli ne more spoznati in imeti rad, ko si poln skrivnosti in živiš v sramoti."

Sia je spregovorila tudi o zdravljenju odvisnosti od substanc: "Ko sedimo v sobi, polni tujcev, in jim razgaljamo svoje najbolj globoke, temačne in sramotne skrivnosti ter se vsi smejijo skupaj z nami, se prvič ne počutimo kot smet. Prvič v življenju se počutimo videne takšni, kot smo, odidemo pa lahko tudi v svet in tam delujemo kot človeška bitja."

Sia je bila leta 2021 tarča kritik po svojem režiserskem prvencu, ki ga je naslovila Music, v katerem Maddie Ziegler igra negovorečo avtistično najstnico, mnogim kritikom pa se je zdela problematična prav izbira igralke, ki v resnici ni avtistka. Skupina kritikov je celo začela peticijo, s katero so želeli preprečiti premiero, saj naj bi film po njihovem mnenju bil žaljiv za skupnost ljudi z avtizmom. Pevka se je pozneje skupnosti in vsem, ki jih je uvodni prizor, v katerem je glavna igralka privezana z jermeni, prizadel, opravičila. "Obljubim, da sem vas poslušala," je zapisala in dodala, da njena raziskava očitno ni bila tako temeljita in široka, kot je bila prepričana, da je.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MucaNeGrize
01. 06. 2023 14.04
+1
sedaj je modno da krulijo o raznih motnjah .....da je bila na drogah desetletja seveda za njo ni pomembno ....bljak ...sami izgovori in iskanje pozornosti
Kuku456
01. 06. 2023 13.23
+3
A ni mela ona celado da je noben ni poznal zdej bi mela pa mal slave😆