Tuja scena

Pisatelj Bret Easton Ellis razkril, da se njegov fant zdravi na psihiatričnem oddelku

Kalifornija, 23. 02. 2024 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pisatelj Bret Easton Ellis, ki je najbolj znan po romanu Ameriški psiho, je nedavno razkril, da je njegov dolgoletni partner po aretaciji zaradi vloma bil sprejet na psihiatrični oddelek bolnišnice. 59-letnik je novico objavil na svoji spletni strani, kjer je zapisal, da je bil dolgo časa slep za težave, s katerimi se je spopadal njegov partner Todd Michael Schultz.

Ameriški pisatelj Bret Easton Ellis, ki se podaja v režiserske vode, je na svoji spletni strani sporočil, da se njegov dolgoletni partner Todd Michael Schultz zdravi na psihiatričnem oddelku. Kot je zapisal, se je novico odločil objaviti zaradi pojasnila in jasnejše perspektive, policija pa je le nekaj dni prej potrdila, da je Todda aretirala, ko je ta nedovoljeno vstopil v sosedino stanovanje in premetal njene stvari.

Bret Easton Ellis je sporočil, da je njegov partner na zdravljenju v psihiatrični kliniki.
Bret Easton Ellis je sporočil, da je njegov partner na zdravljenju v psihiatrični kliniki. FOTO: AP

"Dolgo časa sem bil preprosto slep in se nisem zanimal za to, kako resno je Toddovo stanje in kako bolan je v resnici bil," je zapisal 59-letnik in pojasnil, da se je 37-letnik že desetletje boril s težavami z mentalnim zdravjem in odvisnostjo od drog, po aretaciji pa je doživel živčni zlom zaradi drog.

"Schultz je sedaj na zaprtem oddelku psihiatrične ustanove, nekaj dni pozneje pa se še vedno ne zaveda, kje se nahaja in zakaj je tam," je še zapisal pisatelj, ki je dodal, da se je partnerjevega stanja prvič zavedel leta 2021, ko ga je vrgel iz stanovanja in od njega zahteval, da se tri mesece in pol zdravi na kliniki za odvajanje, kar je ta z negodovanjem tudi storil.

Avtor več knjig je priznal, da je pozneje spoznal, da mu s prisilnim zdravljenjem ni prav nič pomagal: "Todd je bil vedno oseba, ki se mi je zdela ekscentrična in nepremišljena, a je funkcioniral. Zaradi najine velike razlike v letih sva živela delno ločeni življenji, čeprav sva stanovala skupaj. On je imel svoje življenje, jaz pa svoje, ko sva bila skupaj, pa sva se pogovarjala o knjigah, gledala filme in skupaj jedla. Nisem se zavedal, da obstaja še en Todd."

Ellis je dodal, da je bilo s Toddom vse v redu, ko je leta 2022 zapustil zdravljenje, a se je leto pozneje njegovo stanje ponovno poslabšalo. "Manija, ki so jo povzročile težave z duševnim zdravjem in odvisnost od drog, je na koncu izbila sodu dno. Res je, ljudje so mi že pred leti dejali, da Todd postaja težava, a tudi sam sem bil, saj sem si izgubljen v lastnem svetu zatiskal oči," je priznal.

Svojim oboževalcem je zagotovil, da ima Schulz zagotovljeno pomoč strokovnjakov in bo sprejet na dolgotrajno zdravljenje v ustrezni kliniki, ko ga bodo odpustili iz psihiatrične ustanove."Ne mislim, da je zanj že prepozno, in upam, da bom ponovno srečal Todda, ki sem ga spoznal leta 2010," je zaključil zapis.

Pisatelj je sprva za New York Times dejal, da je njegov partner vkorakal v napačno stanovanje, kar pa ni storil z namenom, da bi ga oropal. Izrazil je tudi upanje, da bo obtožen zgolj motenja posesti, in zmoto svojega partnerja opisal kot nenasilno dejanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
23. 02. 2024 20.36
+4
Oba bi morala bit na zdravljenju.
Ivar The Boneless
23. 02. 2024 20.21
+1
Rožice so zacvetele
23. 02. 2024 20.13
+4
Pa koga brigajo ti psi.hi.či.
dolgi
23. 02. 2024 18.56
+5
a, prvi trenutek sem pomislil, da so Marcela ostrigli.