Tuja scena

Policija bo ponovno preučila obtožbe o napadu pokojne Caroline Flack

London, 11. 04. 2024 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija bo ponovno preiskala okoliščine, ki so vodile do odločitve, da obtožijo Caroline Flack zaradi napada na partnerja. Televizijska voditeljica, znana tudi po resničnostni oddaji Otok ljubezni, je umrla februarja 2020, mrliški oglednik pa je dejal, da si je vzela življenje. Zvezdnica je pred tem dobila informacijo, da jo bodo zagotovo preganjali.

Družina nekdanje voditeljice resničnostne oddaje Otok ljubezni in tekmovanja X Factor pravi, da še vedno nimajo odgovorov na pomembna vprašanja. Caroline Flack, ki je umrla leta 2020, stara 40 let, je bila pred smrtjo obtožena napada na svojega takratnega fanta, prav sankcije zoper njo pa naj bi jo vodile, da si je sodila sama.  

Caroline Flack naj bi leta 2019 napadla svojega partnerja, njena družina pa zahteva ponovno preiskavo obtožb.
Caroline Flack naj bi leta 2019 napadla svojega partnerja, njena družina pa zahteva ponovno preiskavo obtožb. FOTO: Profimedia

Državna tožilska služba (CPS) je priporočila, da voditeljica dobi le opozorilo, vendar je bilo to razveljavljeno po pritožbi londonske metropolitanske policije. 40-letna Flackova je bila na koncu obtožena napada s pretepanjem zaradi incidenta, v katerega je bil vpleten njen fant Lewis Burton decembra 2019.

Metropolitanska policija pa je zdaj sporočila, da izvaja nadaljnje poizvedbe, ker so morda na voljo novi dokazi prič o dejanjih policistov pri pritožbi na odločitev CPS. Voditeljičina mati je za Daily Mirror povedala: "Ne bomo se ustavili, dokler ne odkrijemo resnice. Nekaj zelo nenavadnega se je tiste noči na policijski postaji zgodilo Carrie, a se ni nihče potrudil razložiti, zakaj. Zdaj sem vložila pritožbo, s katero bi rada prisilila policista, da poda izjavo, ki bi jo moral že pred štirimi leti. Kot družina smo ostali brez odgovorov na pomembna vprašanja."

Policija je sporočila, da je 7. marca pritožbo voditeljičine družine posredovala policijskemu nadzorniku IOPC. "IOPC se je odločil, da je bila večina zadev že obravnavana in da niso potrebni nobeni nadaljnji ukrepi," so zapisali v izjavi. "IOPC je en vidik pritožbe vrnil Direktoratu za poklicne standarde Meta (DPS) v nadaljnjo obravnavo. To se nanaša na dejanja uradnikov pri pritožbi na prvotno odločitev državnega tožilstva, da ne obtoži gospe Flack, in ker so morda na voljo novi dokazi prič. Policisti DPS zdaj opravljajo nadaljnje preiskave v zvezi s tem," so še sporočili.

To ni prva preiskava v primeru Flack. DPS je pred tem ugotovil, da ni bilo napačnega ravnanja, kar je spodbudilo še eno pritožbo voditeljičine družine pri IOPC. Prav tako ni ugotovil nobene kršitve Metropolitanske policije. Vendar pa je oblasti odredilo, naj se opraviči, ker ni zapisala razloga za pritožbo zoper opomin. Carolinina mati je opravičilo takrat zavrnila.  

Obvestilo o novi preiskavi je v javnost prišlo po tem, ko je voditeljičin nekdanji sodelavec Olly Murs potrdil nastop na julijskem festivalu Flackstock, ki ga po njeni smrti organizira Carolinina družina. To bo že tretja izvedba, na njem pa vsako leto zbirajo sredstva za dobrodelne organizacije, ki se posvečajo duševnemu zdravju.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
11. 04. 2024 15.17
Napadla ga je v tangicah
Malo_sutra
11. 04. 2024 15.14
+1
Spremna, škoda na tragičen konec.
oježeš
11. 04. 2024 14.05
+1
To že ni bil otok ljubezni. Točno, taka sporočila dajejo nekaterim le vzpodbudo za nasilna dejanja. Ali jih ni že preveč v svetu, pa tudi pri nas?
Koruptilona
11. 04. 2024 13.17
-6
Kaj ima to s Slovenijo...in zakaj je za nas pomembno????
PegySue
11. 04. 2024 13.52
+4
Kaj pa imajo z nami ostale novice iz tujine in zakaj je tvoj komentar pomemben za ostale bralce komentarjev????