Tuja scena

Policija preiskuje izvor ketamina, zaradi katerega je umrl Matthew Perry

Los Angeles, 23. 05. 2024 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija preiskuje izvor droge ketamin, ki jo je imel v krvi igralec Matthew Perry, ki so ga neodzivnega našli v vroči kadi na njegovem domu v Los Angelsu oktobra 2023. Kot je potrdila losangeleška policija, pri preiskavi sodelujejo z Agencijo za boj proti drogam, odkriti pa skušajo, od kod je prišla droga, ki so jo zaznali toksikološki izvidi po njegovi obdukciji.

Igralca Matthewa Perryja, ki je bil najbolj znan po vlogi Chandlerja Binga v seriji Prijatelji, so oktobra 2023 našli neodzivnega v vroči kopeli na njegovem domu v Los Angelesu, obdukcija pa je pokazala, da je bila njegova smrt nesreča zaradi akutnih učinkov ketamina. Gre za sedativ, ki ga uporabljajo tudi za zdravljenje depresije.

Matthew Perry je umrl oktobra 2023, star 54 let.
Matthew Perry je umrl oktobra 2023, star 54 let. FOTO: AP

Losangeleška policija je razkrila, da pri preiskavi smrti 54-letnika sodeluje z Agencijo za boj proti drogam in ugotavlja, zakaj je imel igralec v času smrti toliko ketamina v telesu. Ljudje, ki so bili zvezdniku blizu, so preiskovalcem povedali, da se je zvezdnik zdravil z infuzijo ketamina, gre za eksperimentalno zdravljenje, kar je pokazala tudi obdukcija.

Mrliški oglednik je sicer v svojem poročilu zapisal, da je imel Perry zadnjo terapijo več kot teden dni pred smrtjo, a visoke vsebnosti ketamina, ki jo je odkril v njegovi smrti, ni znal pojasniti. Patolog je kot sekundarni dejavnik igralčeve smrti navedel utopitev.

Kot so povedali zvezdnikovi prijatelji, ta že 19 mesecev ni bil pod vplivom drog, sicer pa je Perry odprto govoril o svoji odvisnosti in skorajšnji smrti leta 2019, ko mu je zaradi prekomerne zlorabe opioidov počilo debelo črevo. Zvezdnik je nekoč razkril, da ga je iz oči v oči z njegovimi težavami soočila tudi soigralka Jennifer Aniston, ki ga je obtožila, da je na snemanju pod vplivom alkohola. "Vem, da piješ," se je spominjal njenih besed. "Lahko zavohamo," naj bi še dodala, Perry, ki je njen način opisal kot dejanje ljubezni, pa je dodal: "Njene besede so me zadele kot kladivo."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

osservatore
24. 05. 2024 09.05
A zdej se bo cajtng ukvarjal z vsakim zahojenim drogerašem, ki se fiksa že 30 let?
Blue Dream
24. 05. 2024 08.02
Ubistvu ne gre za sedativ ker Ketamin ni pomirjevalo. Ketamin spada v skupino disociativov
Delavec_Slo
23. 05. 2024 21.52
+1
A ga boste zbudili nazaj? pustite ga pri miru!