Priljubljena skupina BTS za oboževalce pripravila tečaj korejščine

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D.
KOMENTARJI
0
V zadnjih nekaj letih je svet zajela nova zvrst pop glasbe, K-pop oziroma korejski pop. Ena najbolj priljubljenih skupin v žanru je zagotovo BTS, ki je zadnji dve leti nenehno potovala po svetu, saj so bili fantje na svetovni turneji. A čeprav veliko ljudi ne razume njihovih besedil, oboževalcev to ne moti. Skupina jim je všeč zaradi melodij hitov.

Skupina BTS se je, ker ima veliko oboževalcev po vsem svetu, odločila, da bo vsem, ki jo radi poslušajo, nudila kratek tečaj korejščine. Člani si namreč želijo, da bi besedila svojih pesmi oboževalcem, ki so jim zvesti zadnjih nekaj let, še bolj približali.

Oboževalce presenetili s hitrim tečajem korejščine.
Oboževalce presenetili s hitrim tečajem korejščine.FOTO: Profimedia

Fantje, ki so skupaj že deset let, bodo imeli 30 ur tečaja na družbenem omrežju oziroma aplikaciji Weverse. "Tečaj je ustvarjen tako, da bo za vse naše oboževalce po svetu učenje osnov lahko in zabavno. Poskrbljeno bo, da bodo lahko potem uživali v naši glasbi še bolj kot prej, ko je bila glavna ovira tista jezikovna," so povedali fantje, piše BBC.

Čeprav bo tečaj zelo prikladen v času izolacije, je bilo vse skupaj načrtovano še pred izbruhom novega koronavirusa. Menedžer skupine BTS je tečaj prvič napovedal v začetku februarja, ko je bila okuženost s covidom-19 v Južni Koreji, od koder so fantje, še zelo nizka.

PREBERI ŠE
Temna plat globalizacije: ko država za ceno uspeha žrtvuje mlade

"Zelo malo načinov je, kako bi se naši oboževalci lahko naučili korejščine na lahek način. Podjetje Big Hit je ustvarilo učni medij z uporabo umetniških vsebin glasbene skupine, ki zagotavlja koristno in zabavno izkušnjo za vse prisotne," je za tuje medije povedal direktor podjetja Big Hit. Med učnimi urami pa se oboževalci ne bodo učili le skozi besedila skupine, ampak tudi s pomočjo resničnostnega šova, ki ga je BTS posnel lansko leto.

Epizode bodo triminutne in se bodo osredotočale na korejsko slovnico in najpomembnejše izraze, ki bi ljudem lahko koristili.