Tuja scena

Princ Harry del rojstnodnevnega kolaža ob kraljevem rojstnem dnevu

London, 15. 11. 2023 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kraljeva družina je na uradnem profilu družine na Instagramu ob kraljevem 75. rojstnem dnevu objavila kolaž fotografij iz Charlesovega življenja, med njimi pa se na hitro pojavi tudi princ Harry. Kljub temu, da oče in sin nista v najbolj tesnih odnosih, pa Harryja niso izključili iz te pomembne predstavitve kraljevega življenja.

Čeprav se princ Harry ne bo udeležil praznovanja kraljevega 75. rojstnega dne, pa ga družina ni popolnoma izključila. Na Charlesov rojstni dan so namreč na družbenem omrežju objavili kolaž fotografij iz njegovega življenja, na treh pa se pojavi tudi njegov najmlajši sin. Kljub temu, da oče in sin nista v najboljših odnosih, pa se je družina odločila, da tri njegove fotografije iz otroštva vključi v predstavitev.

Princ Harry in kralj Karel III. nista v najbolj tesnih medsebojnih odnosih.
Princ Harry in kralj Karel III. nista v najbolj tesnih medsebojnih odnosih. FOTO: Profimedia

Ena od fotografij prikazuje Harryja na dan njegovega rojstva leta 1984 z materjo, pokojno princeso Diano, in očetom. Na drugi je mlad Harry, ki se je odpravil na smučanje s svojim očetom, na tretji pa se skupaj smejita na enem izmed kraljevih dogodkov leta 1996.  

"Njegovemu veličanstvu kralju želimo srečen 75. rojstni dan," je družina pripisala ob kolažu, ki s fotografijami strne kraljevo življenje do današnjih dni. Na nobeni od fotografij pa ni skupaj obeh bratov, ki bi bila v očetovi družbi. Kljub temu, da Harryja ne pričakujejo v Angliji, kjer bi se udeležil kraljevega praznovanja, pa družina pričakuje njegov klic z druge strani Atlantika, v katerem bo čestital očetu za jubilej.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je za BBC povedal nek vir, naj bi princ očeta poklical prav na rojstni dan, njegova poteza pa naj bi bila oljčna vejica k premirju, ker ga družina ni povabila na praznovanje. Kot so tuji mediji v minulih tednih že poročali, se 39-letnik ni nameraval udeležiti praznovanja, ta pa je nato razkril, da sploh ni dobil uradnega povabila.  

"Kot odgovor na naslovnice britanskih medijev glede kraljevega rojstnega dne naj povemo, da družina princa ni kontaktirala v povezavi s tem dogodkom. Razočarani smo, ker je Sunday Times napačno poročal v povezavi s to zgodbo," je v izjavi dejal Harryjev tiskovni predstavnik, njegovo trditev pa je potrdil tudi vir iz Buckinghamske palače.

Charles bo rojstni dan praznoval tako, da bo pripravil sprejem za medicinske sestre in babice angleške državne zdravstvene službe. Posebno priložnost je obeležil tudi z ustanovitvijo nove fundacije, ki jo je poimenoval Coronation Food Project, družinski Instagram pa jo je opisal kot iniciativo, s katero bodo pomagali zajeziti zavrženo hrano in pomagali tistim, ki se borijo s pomanjkanjem hrane.

Harry svoje družine ni videl že od kraljevega kronanja, slovesnosti pa se je meseca maja udeležil brez žene Meghan Markle. Kljub temu, da je za to priložnost priletel v Anglijo, pa v času, ko je bil v domovini, naj ne bi komuniciral niti z očetom niti z bratom. V Kalifornijo je odpotoval takoj za tem, ko se je uradni del zaključil.

Družinski spor in drama v kraljevi družini sta se začela leta 2020, ko sta se Harry in Meghan odločila odstopiti od svojih vlog v kraljevi družini in se preselila čez lužo, kjer sedaj živita s svojima otrokoma. Situacijo je še poslabšala izdaja njegove knjige spominov, ki jo je poimenoval Rezerva, v njej pa kritizira tako brata kot očeta. Slednjega je opisal kot hladnega človeka brez čustev.

Kljub napetosti, ki velja med njimi, pa naj bi si kralj želel sprave z najmlajšim sinom, tudi iz strateških razlogov. "Za kralja, ki je simbol združitve nekega ljudstva, ni primerno, da je v tako slabih odnosih s svojim lastnim sinom," je pred mesecem za Dailey Beast povedal nekdanji zaposleni v palači.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
15. 11. 2023 20.26
-13
V Kanadi pa prvi dolarski kovanci s podobo Charlesa, pa to po 70 letih kraljice Elizabethe.
ETNEM
15. 11. 2023 19.24
+3
Stari prdec še vezalk si ne zna zavezat. Mlade naj pusti da vladajo Mogoče bi bilo boljše.
FIRBCA
15. 11. 2023 19.14
+4
kako smo veseli, da dovolite da pisemo za tako pomembne zadeve, ko resujejo svet komentarje..
ANDRO2004
15. 11. 2023 17.54
+6
Koga sploh še zanimajo ti modeli? Sami sebi? Monarhija? Žalostno, da ljudje plačujjejo za take kekce.
periot22
15. 11. 2023 17.29
+4
BeGood
15. 11. 2023 17.27
+6
Uf, je pa Camilla na vsaki drugi fotki, očitno je bil njen izbor 😜
Raček Pujsaček
15. 11. 2023 19.32
+3
Življensko lepše za ta še njegov življenski čas bi bilo; da bi povabil k sebi družino Harrya! Namest camille
Omizje
15. 11. 2023 17.13
+5
v današnjih časih kralji?kraljice? pa še princ na belem konju......in živeli so na tuj račun
Ellerion2
15. 11. 2023 17.15
+7
prince na belem konju iščejo današnje punce... dobijo pa konje v belem mercedesu...
Raček Pujsaček
15. 11. 2023 16.47
+8
Ni jasno kaj je v teh starostnikih; ki mislijo samo nase! Družinski odnosi se gradijo in oblikujejo čez celo življenje - družine! In ko si enkrat starš oče ali mati! Je pravilo da si celo življenje starš; in se tega zavedaš! Najbolje bi bilo; da bi bili vsi po formi; ki si jo starši želijo! Pa vendar 75 leta je kar visoka starost! Tako da je zelo grdo od starostnika; da ignorira svojega sina! Očitno pri teh 75 letih ne bo učinka do mladih! velja pa pregovor in zelo drži: star se spreobrne; ko se v jamo zvrne!
bohinj je zakon
15. 11. 2023 15.44
+12
Nobena .........ne bi smela ločiti očeta in sina. Nobena. Nesprejemljivo.
Amor Fati
15. 11. 2023 15.07
+8
Oče je le oče, sin pa le sin, ampak v njunem primeru, vsaj na njun videz, nismo lahko ziher, da je ravno tako.