Princ Harry se je prvič po naznanitvi umika odpravil po kraljevih dolžnostih

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.A.
KOMENTARJI
18
Pred dnevi se je prvič po izrednem kraljevem sestanku v javnosti pojavila Meghan Markle, sedaj pa se je po kraljevih dolžnostih odpravil tudi princ Harry, ki se je udeležil žreba skupin za svetovno prvenstvo v ragbiju.

Vojvoda Sussekški se je prvič po vrhu v Sandringhamu, kot so ga poimenovali britanski mediji, pojavil v javnosti. Kot pokrovitelj lige se je udeležil žreba skupin za svetovno prvenstvo v ragbiju.Princ Harry je z nasmehom na obrazu preživljal čas na zelenici Buckinghamske palače in se družil z mladimi igralci – s predstavniki 21 držav, ki igrajo v svetovnem pokalu.

Princ Harry se je udeležil žreba skupin.
Princ Harry se je udeležil žreba skupin.FOTO: Profimedia

Žreba se je udeležil tudi novinar BBC-jaShamoon Hafez, ki je po dogodku dejal, da se je princ Harry glasno zasmejal, ko ga je vprašal, kako potekajo pogovori o njegovi prihodnosti. Vojvoda Sussekški je že od malih nog ljubitelj ragbija, vsem zbranim pa je namenil tudi nekaj besed o samem športu: "Ne le, da šport še vedno dejansko spreminja življenja, ampak jih tudi rešuje. Ne glede na to, ali gre za ragbi, ali za katerikoli drugi šport, bi moral biti v življenju vsakogar."Princ Harry je sicer že pred dogodkom na Facebooku delil videoposnetek, v katerem govori o pomenu psihičnega zdravja igralcev in trenerjev, oboževalcev in celotne ragbijske skupnosti.

Nekaj besed je princu namenil tudi Kevin Sinfiels, nekdanji angleški kapetan: "Njegovo navdušenje, njegova energija, zlasti njegova angažiranost z mladimi je bila izjemna." Za BBC je še dodal, da je kraljeva družina pomagala izboljšati razmere glede težav duševnega zdravja v ragbi ligi in dodal, da je glavni 'krivec' princ Harry. 

Princ Harry ima še nekaj kraljevih dolžnosti preden odpotuje k soprogi.
Princ Harry ima še nekaj kraljevih dolžnosti preden odpotuje k soprogi.FOTO: Profimedia

Medtem ko vojvoda Sussekški opravlja še zadnje dolžnosti, je njegova soproga Meghan Markle takoj po naznanitvi umika odpotovala nazaj v Kanado, kjer sta kraljeva zakonca v varstvu svoje prijateljice pustila sina Archieja. Tudi vojvodinja Sussekška se je po izrednem kraljevem sestanku pojavila v javnosti, saj v Kanadi nadaljuje z dobrodelnostjo. Princ Harry naj bi se v Veliki Britaniji mudil še prihodnji teden, ker ga čaka še nekaj nujnih kraljevih dolžnosti. 

Potem ko sta mlada člana kraljeve družine izrazila željo po finančni neodvisnosti in odstopitvi od kraljevih dolžnosti, je kraljica Elizabetha II. sklicala izredni sestanek, ki so se ga udeležili starejši člani kraljeve družine. Kraljica je ugodila njuni želji, sedaj pa sledi prehodno obdobje, v katerem bosta zakonca živela med Kanado in Veliko Britanijo.