Tuja scena

Princ William se po ženini bolezni vrača k opravljanju kraljevih dolžnosti

London, 16. 04. 2024 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Princ William se vrača k opravljanju kraljevih dolžnosti, od katerih si je vzel premor zaradi ženine bolezni. 41-letnik se je od božičnih praznikov nekoliko umaknil iz javnosti in se bolj posvetil pomoči pri družinskih zadevah, kot je nedavno razkrila Kate Middleton, pa je vzrok za to njena težka bolezen.

Valižanski princ William se vrača k opravljanju kraljevih dolžnosti. 41-letnik je v minulih mesecih pomagal ženi pri okrevanju po operaciji abdomna, ki jo je imela januarja, pred mesecem pa je razkrila, da so ji diagnosticirali raka. Kot so povedali viri, je princ v tem času prevzel skrb za njune tri otroke in svoje dolžnosti in javno življenje postavil na stranski tir.

Prince William se vrača k opravlajnju kraljevih dolžnosti.
Prince William se vrača k opravlajnju kraljevih dolžnosti. FOTO: AP

Predvideno je bilo, da se bosta tako Kate kot William k opravljanju dolžnosti vrnila po velikonočnih praznikih, a je pozneje palača ime valižanske princese umaknila iz napovedi udeležbe praznovanja kraljevega rojstnega dne oziroma tako imenovanega Trooping The Colour, ki je predviden za 15. junij, William pa naj bi se v službo vrnil v teh dneh, ko bodo njuni otroci zaključili počitnice, a njegova prioriteta ostaja Kate in njeno zdravstveno stanje, kateremu bo prilagodil obveznosti.

Prinčeva prva naloga bo pregled dela skupnosti in okoljevarstvenih organizacij v jugozahodnem Londonu in Surreyju, je sporočila njegova pisarna, ki je del Kensingtonske palače. Najprej si bo ogledal, kako dobrodelna organizacij s prehrano dostavlja, razvršča in ponovno pakira pakete hrane za tiste, ki jim pripadajo. Pozneje bo obiskal zahodni London, kjer si bo ogledal distribucijo paketov s hrano.

To bo Williamova prva naloga, ki jo bo prevzel po objavi ženinega videa, ki je marca šokiral javnost, v njem pa je razkrila, da ima raka. Njuna družina se je po objavi umaknila na podeželje, kjer so skupaj preživeli velikonočne praznike in počitnice, ki so jih imeli njuni otroci. Kate je Williama v videu pohvalila in dejala, da ji je ves čas stal ob strani in jo tolažil v težkih dneh.

"Gre za to, da jo podpira in da ona to čuti. Gre za skupni trud. Ne počuti se izolirane," je za People povedal vir blizu družine. Ob tem, ko se zakonca spopadata s Katino težko boleznijo, pa so jima v oporo in pomoč tudi njeni starši."Njeni starši so pomemben člen pri vzgoji njunih vnukov," je še povedal vir.

Princa so sicer pred dnevi opazili na nogometni tekmi kluba Aston Ville, kjer mu je družbo delal 10-letni princ George. Člana kraljeve družine sta si obračun Konferenčne lige ogledala iz lože VIP, sodeč po fotografijah, ki so zaokrožile na družbenih omrežjih, pa sta ob tem zelo uživala.  

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flintwestwood
16. 04. 2024 21.20
-2
tok dnarja...kraljevi pa se ne zna zrihtat -.-
Čengiz
16. 04. 2024 21.10
+1
Kraljevih dolžnosti? A on je že kralj?
osservatore
16. 04. 2024 21.03
-1
Kaj bo delal muhodrom Wili?
komarec
16. 04. 2024 18.50
+5
In kakšne so te kraljeve dolžnosti?
25.maj
16. 04. 2024 20.25
+2