Tuja scena

Princesa Anne zaradi pretresa možganov in poškodb hospitalizirana

London, 24. 06. 2024 14.03 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Princesa Anne je hospitalizirana. Kot je sporočila Buckinghamska palača, je mlajša sestra kralja Karla utrpela manjše poškodbe in pretres možganov v nesreči, ki se je zgodila na posestvu Gatcombe Park. Incident, o katerem več ni jasno, se je zgodil v nedeljo, 73-letnica pa je bila iz preventivnih razlogov odpeljana na opazovanje v bolnišnico.

Princesa Anne je bila sprejeta v bolnišnico, saj je v nedeljski nesreči na svojem posestvu v Gloucestershiru utrpela manjše poškodbe in pretres možganov. Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, je bila 73-letnica hospitalizirana iz preventivnih razlogov, zdravniki pa pričakujejo, da si bo hitro in popolnoma opomogla. 

Princesa Anne je bila zaradi manjših poškodb in pretresa možganov hospitalizirana.
Princesa Anne je bila zaradi manjših poškodb in pretresa možganov hospitalizirana. FOTO: Profimedia

Kaj točno se je zgodilo z mlajšo sestro kralja Karla, ni povsem jasno, v bolnišnici Southmead v Bristolu pa naj bi bila trenutno zgolj na opazovanju. "Kralj je bil natančno obveščen in se pridružuje celotni kraljevi družini, ki princesi izreka svojo najlepšo ljubezen in dobre želje za čimprejšnje okrevanje," je še zapisano v izjavi, ki so jo poslali iz kraljeve palače. Kraljevi vir je za CNN povedal, da se je princesa sprehajala blizu konjev na svojem posestvu, ko je utrpela manjše poškodbe glave. Medtem ko točen vzrok teh poškodb ni potrjen, zdravniška ekipa princese Anne pravi, da so njene poškodbe glave skladne z morebitno brco konja.

Princesa naj bi konec tedna obiskala Kanado, kjer naj bi se udeležila slovesnosti ob vojnem spomeniku v Novi Fundlandiji, a bodo njene obveznosti zdaj prestavljene. 73-letnica je znana kot ena najbolj delavnih članic kraljeve družine, obenem pa med podaniki v javnomnenjskih raziskavah uživa tudi visoko priljubljenost. Znana je tudi po svojem zanimanju za konje in dosežkih v konjeniškem športu, saj je leta 1976 na igrah v Montrealu postala prva članica kraljeve družine, ki je tekmovala na olimpijskih igrah.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krompirček
24. 06. 2024 16.01
+1
kdaj bo narod v angliji prisel k pameti in nehal vrjeti in podpirati ta folk
dreka?1
24. 06. 2024 15.17
+2
Alko ja te tako volim,a ti mene bacaš.
periot22
24. 06. 2024 15.04
+2
Ful pomembno za Slovenijo!
Petur
24. 06. 2024 14.41
+1
po stopnicah..kaj ni jasno?
Nace Štremljasti
24. 06. 2024 14.29
+3
to je moralo pa ropotati ter bobneti verjetno že blizu potresa kjer te glave so težke,trde ter prazne in na polno odmevajo ane
Nace Štremljasti
24. 06. 2024 14.27
+1
to je moralo pa ropotajo ter bobneti kjer te bravo so težke ter prazne ter odmeva na polno ane