Tuja scena

Princu Harryju zavrnili pritožbo glede policijskega varovanja

London, 23. 05. 2023 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, K.A.
Komentarji
9

Britanski princ Harry je v pravnem sporu, da bi bil kljub umiku iz ožjega kroga kraljeve družine v Veliki Britaniji deležen policijske zaščite, doživel nov udarec. Glede na sodbo sodišča v Londonu je namreč izgubil možnost izpodbijanja odločitve notranjega ministrstva, s katero mu je bila zavrnjena možnost plačila za policijsko zaščito v domovini.

Princ Harry in njegova žena Meghan Markle sta izgubila pravico do zaščite, ki jo plačujejo britanski davkoplačevalci, potem ko sta se leta 2020 odpovedala kraljevim dolžnostim in se preselila v ZDA, kjer živita z otrokoma. Harry je predlagal, da bi stroške policijskega varstva plačal sam, vendar je britansko notranje ministrstvo to zavrnilo, na kar se je 38-letni princ pritožil in zaprosil za revizijo odločitve. Ministrstvo je v obrazložitvi med drugim navedlo, da ni primerno, da premožni ljudje kupujejo policijsko zaščito.

Princ Harry in Meghan Markle sta izgubila pravico do zaščite, ko sta se preselila v ZDA.
Princ Harry in Meghan Markle sta izgubila pravico do zaščite, ko sta se preselila v ZDA. FOTO: Profimedia

Londonska metropolitanska policija je prav tako nasprotovala Harryjevi ponudbi z utemeljitvijo, da bi bilo napačno, če bi policiste izpostavili nevarnosti na podlagi plačila honorarja s strani zasebnika. Sodnik višjega sodišča v Londonu je v danes objavljeni sodbi podprl odločitev notranjega ministrstva in policije ter Harryju zavrnil možnost, da bi odločitev izpodbijal na sodišču. Vojvoda in vojvodinja Susseška imata svojo zasebno ekipo varnostnikov v ZDA, vendar Harry pravi, da nimajo ustrezne pristojnosti ali dostopa do obveščevalnih informacij britanskih služb, da bi zaščitili njegovo družino, ko se mudijo v Združenem kraljestvu.

Postopek v zvezi z odločitvijo notranjega ministrstva je le eden od številnih, ki jih Harry vodi na sodiščih v Veliki Britaniji. Med drugim sodeluje tudi v civilni tožbi proti založniku tabloidov Mirror in Sunday Mirror zaradi domnevnega kršenja pravice do zasebnosti, v kateri bi se lahko v prihodnjih tednih pojavil tudi kot priča na sodišču.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

printer
28. 02. 2024 17.40
+2
Naj se sprijazni, da je zdaj navadni smrtnik, niko i nista...zakaj bi sploh ta dva rabila kakršnokoli varovanje?
Bananistanec
23. 05. 2023 18.41
+3
Revček je izgubil liziko
tralalala
23. 05. 2023 18.21
+4
V bistvu imajo prav. Nista več delovna člana monarhije, ne živita v VB. Čeprav trdita, da zasebno varovanje ni dovolj dobro, sta v VB samo ob kakšnih javnih dogodkih, kjer pa je že privzeto polocijsko varovanje območja in tudi v ozadju, če bi se kje kaj pripravljalo (morebitni napadi). Plus zasebno varovanje. Ne vem a sta res tako ogrožena, da ju je potrebno zapret v neprebojni mehurček ali samo toliko paranoična. No ja… glede na to, da je njuna priljubljenost v javnosti precej majava…
Amor Fati
23. 05. 2023 17.34
+0
Vsi komentirate kot da ju poznate bolj kot onadva poznata sama sebe ali drug drugega, kot da ste obema dobri, če ne celo najboljši prijatelji. Verjetno ste videli ono epizodo South Parka in ju ocenjujete na podlagi tistega, kar so vam prikazali njeni ustvarjalci. Dragi moji, ustvarili ste si sliko, ki sploh ni resnična. In si nočete priznat, da ste si jo ustvarili. Zato pa govorite čez njiju kot da ju poznate. O njima ne veste nič. Eni smo vsaj tako dobri, da priznamo da ne vemo nič, za razliko od tistih, ki menijo da vejo vse na podlagi neke brezvezne vsebine trideset minutne risanke in na podlagi parih negativnih člankov.
LocoCoco
23. 05. 2023 17.17
+5
Želela sta, ne jočita....
Naj bi
23. 05. 2023 17.04
+0
Kako ne moreš imet svojega varnostnika? Kakšni zakoni so spet to?Sploh pa, za kaj ga rabi?
Caseino123
23. 05. 2023 16.28
+5
We want privacy, we want privacy!!!! Odtipkajte v ytb: we want privacy harry meghan, south park jokali boste.
alenka.NN
23. 05. 2023 17.05
+4
Mislim, da ni tako hudo, da bi zaradi njih dveh jokam....pokvarjenka ena tale spondora...
Tukajintam
23. 05. 2023 16.24
+6
Sam joka pa nic ni pd njega. Razvajenc