Tuja scena

Robbie Coltrane umrl zaradi sindroma večorganske odpovedi

London, 26. 10. 2022 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znan je vzrok smrti priljubljenega škotskega igralca, ki se je v srca mnogih zapisal z vlogo velikodušnega Hagrida v filmski franšizi Harry Potter. Robbie Coltrane je po poročanju tujih medijev umrl zaradi sindroma večorganske odpovedi, v mrliškem listu igralca pa so navedene tudi težave z dihalno potjo in srcem.

Medtem ko svet filma še vedno žaluje za priljubljenim škotskim igralcem Robbiejem Coltranom, so tuji mediji sporočili vzrok za njegovo smrt. Skoraj dva tedna po igralčevi smrti je v javnost prišel njegov mrliški list, v katerem je navedeno, da je igralec, ki se je boril s težavami z dihalno potjo in srcem, umrl zaradi sindroma večorganske odpovedi, pred smrtjo pa naj bi trpel tudi za sepso.

Robbie Coltrane umrl zaradi sindroma večorganske odpovedi.
Robbie Coltrane umrl zaradi sindroma večorganske odpovedi. FOTO: Profimedia

Na vest o smrti igralca so se odzvali številni igralci, ki so ob njem zaigrali v priljubljeni franšizi o Harryju Potterju. Protagonist franšize Daniel Radcliffe je v izjavi za javnost dejal, da je bil Robbie eden izmed najbolj zabavnih ljudi, ki jih je spoznal. "Izjemno sem srečen, ker sem ga spoznal in z njim delal. Bil je izjemen igralec in čudovit moški."  

Kot nasmejanega in prijaznega se je igralca v svoji Instagram objavi spominjal tudi Tom Felton: "Robbie je skrbel in gledal na vse okoli sebe. Brez težav. Vse je nasmejal. Na zaslonu je bil velik prijazen velikan, a še večji v resničnem življenju."

Robbie Coltrane se je v srca mnogih zapisal z vlogo velikodušnega Hagrida v filmski franšizi Harry Potter.
Robbie Coltrane se je v srca mnogih zapisal z vlogo velikodušnega Hagrida v filmski franšizi Harry Potter. FOTO: Profimedia

Lepih besed o pokojniku ni manjkalo niti zvezdnici Emmi Watson, ki se bo Robbieja spominjala kot najbolj zabavnega strica, ki ga je kadarkoli imela. "Njegov talent je bil tako ogromen, da je bilo logično, da je igral velikana – s svojo briljantnostjo je lahko zapolnil prostor. Robbie, vedi, kako zelo te obožujem in občudujem. Res bom pogrešala tvojo prijaznost, vzdevke, tvojo toplino, smeh in objeme. "

Spomnimo, igralec se je poslovil v 73. letu starosti, njegovo smrt pa je za javnost potrdila njegova predstavnica Belinda Wright, ki je dejala, da je umrl v škotski bolnišnici v Falkirku. Zvezdnika je opisala kot izjemnega talenta, ki je z likom Hagrida prinesel srečo otrokom in odraslim po vsem svetu. 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Geres
26. 10. 2022 13.38
-5
Eni res ne morate dat mir s cepivom. Sepsa je, ne boste verjeli, obstajala ze pred covidom.
Frzenk
26. 10. 2022 13.27
+7
xyz5
26. 10. 2022 13.43
-2
Mhm, ker diabetes, artritis, sepsa, to vse pride od cepiva.
Sventevith
26. 10. 2022 13.26
+9
Glede na vzrok, je to zaradi peciva.
User1964037
26. 10. 2022 13.08
+10
Mukec
26. 10. 2022 13.00
+16