Tuja scena

Russell Brand znova zanikal obtožbe spolnega napada

London, 01. 02. 2024 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Russell Brand je dejal, da so obtožbe o spolnem napadu zoper njega zanj zelo boleče. Komik in igralec, ki se spopada z obtožbami posilstva, napada in čustvene zlorabe, ki naj bi se zgodili med leti 2006 in 2013, je v nedavnem intervjuju prvič odgovarjal na novinarjeva vprašanja v povezavi z obtožbami in dejal, da so te zanj zelo boleče, saj gre za zločine, ki jih sam dojema kot najbolj grozljive.

Igralec in komik Russell Brand odločno zanika obtožbe posilstva, napada in čustvene zlorabe med letoma 2006 in 2013. O obtožbah so v okviru preiskave prvi poročali Times, Sunday Times in Channel 4 Dispatches. 48-letnik je v spletnem intervjuju dejal, da je zelo boleče biti obtožen za nekaj, kar meni, da so najbolj grozljivi zločini.

Russell Brand je v prvem intervjuju znova zanikal obtožbe spolnih napadov in posilstva.
Russell Brand je v prvem intervjuju znova zanikal obtožbe spolnih napadov in posilstva. FOTO: AP

Metropolitanska policija ga je že zaslišala v zvezi z devetimi domnevnimi kaznivimi dejanji. Met je prejšnji mesec sporočil, da se preiskave nadaljujejo. Branda je na YouTubu intervjuval nekdanji voditelj Fox News Tucker Carlson, ki ga je vprašal tudi, kako ovtožbe vplivajo nanj. Komik in aktivist, ki je na novinarska vprašanja po pojavu obtožb odgovarjal prvič, mu je povedal: "Zavedam se, da sem se postavil v izjemno ranljiv položaj, ker sem zelo, zelo promiskuiteten, vendar to ni vrsta vedenja, ki ga podpiram, in ga zdaj zagotovo ne bi živel."

"Seveda zanikam kakršne koli obtožbe, ki so bile izrečene - kar pa sem v tem času spoznal, je pomen družine in prepričanj, ki presegajo vse to." Dodal je: "Moj sin se je rodil s srčnim obolenjem in medtem ko je prišlo do obtožb, je bil na operaciji srca. Star je bil 12 tednov, to, kar smo v tem času doživljali, Tucker, pa je bila javna izmišljotina."

Povedal je še, da je sina omenil zato, ker je zaradi odziva na obtožbe spoznal, kaj je v resnici pomembno v življenju. To ni prvič, da je Brand spregovoril o obtožbah, je pa prvič, da je bil javno intervjuvan.

Brand je igral v filmih, kot so Pozabi Saro, Superžur in Arthur, ter vodil radijske in TV programe za izdajatelje televizijskih programov, vključno z BBC, MTV, Channel 4 in Radio X. 48-letnik je dejal, da je kot človek, ki je živel v svetu slavnih in bogatih temu prilagosil tudi način življenja, to pa je pomenilo bolj promiskuitetno življenje. Nadaljeval je: "Ko sem bil del tega, se mi je zdelo prazno in neizpolnjujoče."

Obtožbe proti Brandu so vključevale tudi nadzorujoče, žaljivo in plenilsko vedenje, kar prav tako zanika. BBC in Channel 4 izvajata notranje preiskave o njegovem času dela zanju.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
02. 02. 2024 11.41
+1
brez dokazov napad na osebo. da bi ga očrnal oveč ne deluje zaradi lažnih primerov od sodnika ,nogometaša, asanža do trumpa, in njega
mungus
01. 02. 2024 16.37
-5
enako kot trampl...kter se tudi noče več spomniti kam vse ga je vtikal....perverzneži pokvarjeni.
dannyer
02. 02. 2024 11.41
+1
ona stara ki je obtožila tumpa ima čudno zgodbo ki ne pije vode. od obleke k in iobstajala so mediji smai pogruntali do njeneka pričevanja. da vpletensot sodnika nebi. ko je ona lagala po sodbi ki je prav sodišče reklo da trump je ni. oan lagala tramp tožil sodnik ovrgel.? oan toži trumpa in zmaga? kaos v sodstvu ki bo padlo po pritožbi. navzkriš interesov. primer pa tako ali tako v sloveniji ne spremlajo ljudje in mediji
Bikoborec
01. 02. 2024 16.34
-2
Zadet je bil pa se ne spomne
Caseino123
01. 02. 2024 14.56
+9
Poglejte si, s čim (Covid, Ukrajina, Gaza, korupcija, woke) se Brand ukvarja in kritizira, niti ni čudno, da ga je to doletelo, danes peč woke cancel culture, če nekomu politično ali drugače ne pašeš, za VSAKEGA se najde ženska ki si jo pred 20,30,40 letni nadlegoval za vsakega, še za tistega ki se ženske dotaknil ni.
Kmječki Poba
01. 02. 2024 14.25
+3
Iz tega je kaj? Je na sodišču? Al so spet samo nebuloze kakega novinarja, ki preveč smuča po skret školki.
Luther
01. 02. 2024 13.40
+13
Rusell Brand je razkrival korupcijo, laži, nepotizem, pohlep itd. v britanski družbi. To je edini razlog za take obtožbe. Sicer im GN že izkušnje s tem. Tudi Asanga so lovili zaradi takih obtožb, ki so se izkazale za neresnične.
Caseino123
01. 02. 2024 15.00
+3
Pri Asangu celo samo zato, da bi ga zvabili na Švedsko ter predali ZDA. Podkupili in prisilili so celotno državo (sankcije, itd,..) da so Assanga nagnali z diplomatskega predstavništva v Londonu, da so ga Britanci lahko prijeli. Trenutno čaka na razplet in pritožbe ampak njegova usoda je znana, doživotno zaradi espijonaže (na teh procesih se dejansko NE MORAŠ braniti, potekajo brez porote-ki je v ZDA svetinja-češ zaradi zupnosti podatkov)
Hanna74
01. 02. 2024 13.24
+7
hocjo ga utisat.. ne bo slo