Tuja scena

Russell Crowe z radodarno donacijo na pomoč uničeni restavraciji v Bejrutu

Bejrut, 17. 08. 2020 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec Russell Crowe želi priskočiti na pomoč opustošeni bejrutski restavraciji Le Chef. Oboževalcem je na Twitterju sporočil, da je daroval v imenu pokojnega televizijskega voditelja in kuharskega mojstra Anthonyja Bourdaina, ki je bil velik oboževalec bejrutskih specialitet.

Filmska režiserka Amanda Bailly in novinar Richard Hall sta ustvarila spletno stran, kjer zbirata denar za obnovo restavracije Le Chef po eksploziji, ki se je zgodila 4. avgusta v Bejrutu. Pobudi se je pridružil tudi Russell Crowe, ki je gledalce med drugim očaral kot Robin Hood. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nekdo z imenom Russell Crowe je naredil radodarno donacijo za obnovo restavracije Le Chef. Nisem prepričan, ali gre za znanega Russlla Crowa," je na Twitterju z navdušenjem zapisal Hall. Zvezdnik je sicer daroval nekaj več kot štiri tisoč evrov in kasneje tudi potrdil, da je sodeloval pri pobudi. "V imenu Anthonyja Bourdaina. Mislim, da bi tudi on to storil, če bi bil še vedno z nami. Želim vam in Le Chefu vse najboljše in upam, da bodo stvari kmalu takšne, kot so bile nekoč," je svoje dejanje na Twitterju pojasnil 56-letni igralec. 

Russell Crowe želi pomagati opustošeni restavraciji v Bejrutu.
Russell Crowe želi pomagati opustošeni restavraciji v Bejrutu. FOTO: Profimedia

"Hvala! To je zelo radodarno. Pravkar sem znova pogledal epizodo z njegovim prvim obiskom restavracije Le Chef in res je bil navdušen. Lastnik Charbel bo navdušen," je še odgovoril novinar na besede Russlla. Bourdain je pred smrtjo leta 2018 pogosto potoval v glavno mesto Libanona. "Bejrut. Hrana je okusna, ljudje so super. To je res zabavno mesto," je leta 2016 za revijo Bon Appetit povedal pokojni kuhar.

Anthony Bourdain je umrl leta 2018.
Anthony Bourdain je umrl leta 2018. FOTO: Profimedia

V skladu so sicer že zbrali dovolj donacij in tako dosegli zastavljen cilj skoraj 13 tisoč evrov, kljub temu pa še vedno zbirajo denar za podporo osebja, dokler restavracija znova ne odpre svojih vrat.  

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kebbab
17. 08. 2020 21.52
+4
Nekoč je bil Gladiator
DaVinci
17. 08. 2020 21.47
+5
Matr se je poredu.