TUJA SCENA

Sam Neill premagal krvnega raka: Vesel sem, da sem živ

Los Angeles, 19.03.2023, 8:00 | Posodobljeno pred enim dnem

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Igralski zvezdnik Sam Neill je v svoji knjigi z naslovom 'Did I ever tell you this?' razkril, da se je leta 2022 boril s krvnim rakom. Odkrili so mu ga v tretjem stadiju, simptome bolezni pa je opazil med promocijo filma Jurski svet: prevlada, ki je izšel marca 2022. 75-letnik je raka sedaj premagal, a bo moral do konca življenja mesečno hoditi na kemoterapije. Igralec je obenem priznal, da mu je v težkih trenutkih pomagalo prav pisanje knjige, čeprav je sicer nikoli ni imel namena napisati.

Sam Neill je predstavil svojo knjigo spominov z naslovom Did I ever tell you this?, v kateri je razkril, da se je lansko leto bojeval s krvnim rakom. "Odkrili so mi ga v tretjem stadiju," je pojasnil zvezdnik. Simptome bolezni je opazil marca lani med promocijo filma Jurski svet: prevlada, ko je prvič zaznal otekle žleze. "Kmalu po tem so mi diagnosticirali angioimunoblastni T-celični limfom," je še dodal.

Sam Neill je prve simptome opazil med promocijo filma Jurski svet: prevlada.
Sam Neill je prve simptome opazil med promocijo filma Jurski svet: prevlada.FOTO: Profimedia

75-letnik je za revijo The Guardian dejal, da bo moral, čeprav je raka premagal, do konca življenja enkrat mesečno hoditi na kemoterapije. "Preprosto sem samo vesel, da sem živ," je še iskreno priznal. Obdobje, ko se je spopadal z rakom, je bilo za zvezdnika franšize Jurski svet in Jurski park zelo naporno. "Ne morem se pretvarjati, da zadnje leto ni bilo težko. Ti temni trenutki so me spodbudili k hvaležnosti. Hvaležen sem za vsak dan posebej in za vse svoje prijatelje," je povedal.  

Sam Neill v filmu Jurski svet: prevlada s soigralko Lauro Dern.
Sam Neill v filmu Jurski svet: prevlada s soigralko Lauro Dern. FOTO: Profimedia

Med zdravljenjem se ni mogel družiti z ljudmi, kar ga je spodbudilo k pisanju knjige. "Nisem vedel, kaj početi. Navajen sem bil delati in biti vsak dan v stiku z ljudmi," je povedal. "Začel sem pisati dnevnik o svojem življenju in izkušnjah, čeprav nikoli nisem imel namena napisati svoje knjige. Pisanje mi je povrnilo vero v življenje in me motiviralo," je dodal. 

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.