Tuja scena

Seinfeldov Michael Richards se po velikem škandalu vrača nazaj

Los Angeles, 25. 05. 2024 08.00 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Igralec Michael Richards, ki je igral Cosma Kramerja v Seinfeldu, je izginil po tem, ko je z rasističnimi izjavami uničil svojo kariero. Sedaj, 17 let pozneje, je v novi knjigi spominov spregovoril o soočanju s svojimi demoni. Po več letih izogibanja medijev in občinstva se je pred dnevi pojavil na premieri novega filma Jerryja Seinfelda.

Oboževalci priljubljene serije Seinfeld so bili presenečeni, ko so videli Michaela Richardsa, igralca, ki je med letoma 1989 in 1998 igral Cosma Kramerja, na premieri novega filma Jerryja Seinfelda, Unfrosted. Igralec se je namreč zadnjih 18 let v veliki meri držal stran od oči javnosti – vse, odkar so ga leta 2006 ujele kamere, ko je med stand up setom izjavil kar nekaj rasističnih žaljivk. Zdaj se počasi vrača v javnost z izidom svojih spominov Entrances and Exits, v katerih piše o svojem otroštvu, o svojem vzponu do slave na Seinfeldu in o, tisti noči, ki je zasukala njegovo kariero.

Michael Richards in Jerry Seinfeld
Michael Richards in Jerry Seinfeld FOTO: Profimedia

"Takoj mi je bilo žal, za vse, kar sem rekel na odru," je za People povedal 74-letnik. Vendar ne pričakuje, da bo svet njegove izjave odpustil in pozabil. "Ne iščem vrnitve. Moja jeza je bila vsepovsod in močno in hitro je prišla skozi," je nadaljeval in dodal. "Jeza je precejšnja sila. Vendar se je zgodilo. Namesto da bi pobegnil pred njo, sem se potopil v globino in se poskušal učiti iz nje. Ni bilo lahko. Krizni menedžerji so želeli, da nadzorujem škodo. Toda, kar se mene tiče, je bila škoda v meni." Richards pravi, da je zadnjih 18 let preživel v 'globoki analizi.' "Bil je čas, da ugotovim, od kod prihaja vsa jeza," izhajala naj bi iz njegove lastne negotovosti in občutka nezaželenosti. 

"Nekako se nisem mogel povezati s tem, da sem umetnik," je rekel igralec, ki je zaslovel kot Cosmo Kramer v Seinfeldu. "Bil sem dober karakterni igralec, vendar mi je bilo prijetno biti le lik, ne pa jaz." Zaradi te negotovosti je zavrnil kar nekaj priložnosti. "Rekel sem ne ponudbi zvezde na hollywoodskem Pločniku slavnih. Nisem se počutil vrednega. Dvakrat sem rekel ne vodenju Saturday Night Live, ker se nisem počutil dovolj dobro. Nikoli nisem bil zares zadovoljen s svojo predstavo v Seinfeldu. Slava je povečala mojo negotovost."

Seinfeld
Seinfeld FOTO: Profimedia

Za noč leta 2006, ko se je sprl s skupino "provokatorjev", nima veljavnega opravičila. "Nisem rasist," pravi o žaljivih besedah, ki jih je uporabil tisti večer. "Nimam nič proti črncem. Človek, ki mi je rekel, da nisem smešen, je pravkar rekel, kar sem si že nekaj časa govoril. Počutil sem se ponižanega. Hotel sem ga ponižati." Vendar pa njegovi spomini ne govorijo le o tisti noči, ko se je končala njegova kariera; govori tudi o njegovi nekonvencionalni vzgoji s strani mame samohranilke, travmi, ko je izvedel resnico o svojem očetu, času, ki ga je preživel v vojski, njegovem vzponu do slave, potem ko je postal Cosmo Kramer, in njegovih težavah, ko je postal slaven. Gre tudi za medosebno delo, ki ga je opravljal, in njegovo življenje v zadnjih 17 letih, ki ga je večinoma posvetil branju ter študiju religije in filozofije. "Učim se in zdravim. Zdravim in se učim," pravi o svojem življenju zdaj, ko je mož igralke Beth Skipp in oče njunega sina Antonia. "Toda življenje je vedno polno vzponov in padcev. Še naprej delam skozi dan in noč, svetlobo in temo, kar sem."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G. Papež
25. 05. 2024 11.43
+0
Legenda👍😂😂
DuhSaSjekirom
25. 05. 2024 09.39
+10
Skoda da se je pustil sprovocirat provokatorjem. Kdor provocira je vedno sibak in slabsi od tebe. Zato te tudi provocira. Smokljani.
LinaAnil
25. 05. 2024 09.33
+6
Pač povedal je kar misli. Od kdaj je to prepovedano?
stumfeta
25. 05. 2024 13.42
-1
Od takrat ko se na tak način nekoga ponižuje, ustrahuje, zaničuje, ...
Podlesničar
25. 05. 2024 09.06
-6
Droge lahko rešijo vsako travmo. Bravo Kozmo!