Tuja scena

Sestra Celine Dion: Ne najdemo delujočega zdravila, a pomembno je upanje

Las Vegas, 03. 08. 2023 21.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celine Dion se še naprej bori z diagnozo sindroma toge osebe. O boju z boleznijo, za katero je značilna postopno naraščajoča togost, je za francoski medij spregovorila njena sestra Claudette in dejala, da pevka v sodelovanju z zdravniki dela vse, da bi se nekoč zopet vrnila na glasbene odre. "Pomembno je imeti upanje," je prepričana pevkina sestra.

Sestra Celine Dion je za Le Journal de Montreal ponudila vpogled v pevkin boj z diagnozo sindroma toge osebe, redke nevrološke bolezni, za katero je značilna postopno naraščajoča togost, ki se enakomerno širi skozi sistem mišic, kar prej ali slej vodi v sistemsko togost mišic. Pevkina sestra Claudette je razkrila, da se je k zvezdnici preselila njuna sestra Linda, s katero je ima redne stike. 

Celine Dion
Celine Dion FOTO: AP

"Iskreno mislim, da mora več počivati. Vedno da vse od sebe, vedno poskuša biti najboljša in vrhunska pri svojem delu. Na eni točki ti srce in telo skušata nekaj povedati. Pomembno je, da poslušaš," je prepričana pevkina sestra, ki je dodala, da se Celine trudi ohraniti svoje fizično zdravje in se v prihodnosti vrniti k nastopanju. 

"Zaupamo ji. To ji je prirojeno, disciplinirana je na vseh področjih svojega življenja." Kljub trudu in sodelovanju z največjimi strokovnjaki na zdravstvenem področju pa do tega trenutka še niso našli zdravila, ki bi delovalo. "Pomembno je imeti upanje," je prepričana pevkina sestra.

Spomnimo, konec maja je Celine Dion odpovedala preostanek turneje, v sklopu katere bi morala nastopiti tudi v neposredni bližini Slovenije, v Zagrebu. V zapisu na Instagramu je zapisala, da ji je žal, da mora znova razočarati svoje oboževalce, ter da se zelo trudi, da bi si povrnila moči. "Ni pošteno do vas, da nenehno prestavljamo koncerte, zato smo se odločili, da jih odpovemo, dokler ne bom popolnoma okrevala in pripravljena stopiti na oder. Srce se mi para. Želim, da veste, da ne bom obupala, in komaj čakam, da se spet vidimo," je sporočila oboževalcem.

Pevka je ob razkritju diagnoze dejala, da zaradi sindroma težko hodi, bolezen pa ji tudi onemogoča način petja, na kakršnega je pela do sedaj. 55-letnica tako še naprej okreva v lasvegaškem domu, kjer ji poleg sestre družbo delajo tudi trije sinovi.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.