Tuja scena

Severina kriva razžalitve socialne delavke: sodišče razkrilo, kaj je govorila

Zagreb, 28. 03. 2023 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hrvaško pevko so v primeru razžalitve socialne delavke proglasili za krivo. Tožnica, neimenovana socialna delavka, pa je na zagrebškem sodišču citirala pevkine besede, pri katerih se ni držala nazaj. Severina se lahko na odločitev sodišča pritoži, kar bo po besedah njene ekipe za odnose z javnostmi tudi storila.

Severina je na zagrebškem sodišču spoznana za krivo v primeru razžalitve socialne delavke. Nad njo naj bi izvajala verbalno nasilje, ki ga je tožnica tudi dokazala. Kot je hrvaški portal 24Sata neuradno izvedel, naj bi bila pevka do tožnice verbalno nasilna. V 17. členu Zakona o prekrških zoper javni red in mir, ki bremeni pevko, piše: "Kdor omalovažuje ali žali državne organe ali uradne osebe pri opravljanju svojega dela in izvrševanju svojih nalog, se prekršek kaznuje z globo med 20 in 100 evrov ali s 30-dnevno zaporno kaznijo."

Severina
Severina FOTO: Bobo

Kot piše v tožbi, je Severina socialno delavko žalila na njenem delovnem mestu v Centru za socialno delo Maksimir lani 14. februarja. Center za socialno delo je zagrebški policiji podal prijavo zaradi motenja javnega reda in miru ter zaradi žalitve in omalovaževanja uradne osebe. Kot piše v ovadbi, je pevka poklicala Center za socialno delo in se verbalno ter agresivno vedla do socialne delavke. Po pričevanju dotične socialne delavke naj Severina ne bi pazila na besede, ki jih je uporabljala, še piše hrvaški portal.

Severina in njena mama Ana Vučković
Severina in njena mama Ana Vučković FOTO: Instagram

Pevka je socialno delavko vprašala, s kakšno pravico na njen domači naslov pošilja socialno delavko, da obišče njeno mamo. Spomnimo: Severina se je lani znašla sredi hudega spora med mamo in sestro. Neimenovana socialna delavka je v prijavi navedla, da je do besednega napada prišlo, ko je pevka razburjeno vprašala, zakaj je njeno mamo obiskala druga socialna delavka, nakar ji je sogovornica skušala pojasniti, da mora center obravnavati vsako prijavo suma nasilja, ki jim jo posreduje družinski član. To naj bi zvezdnico tako razburilo, da je pričela uporabljati kletvice, kar je socialna delavka ocenila kot verbalno nasilje.

Zdaj je neimenovana socialna delavka, ki jo je po telefonu napadla Severina, povedala: "Nje ni zanimalo, kaj imamo mi za povedati, samo preklinjala je. Govorila je: "Jeb** vam mamo vsem vam, to je vse skupaj zj*****, zj***** že devet let in zdaj je dovolj."" Severina naj bi socialno delavko napadla, ker se je ta vmešala v spor med njo, njeno sestro Marijano in njeno mamo. 

Na sodniško odločitev so se sedaj odzvali tudi pevkini menedžerji. "Severina gospe ni žalila, ampak je protestirala proti nezakonitemu ravnanju Centra in napovedala, da jih bo prijavila ter javno objavila njihovo nezakonito ravnanje. Na odločitev sodišča se bomo seveda pritožili. Gre za socialno delavko območne službe centra za socialno varstvo, pri kateri so ugotovili številne napake pri delu, zato so jo tudi zamenjali, danes pa zadevo obravnava drug center. V konkretnem primeru je šlo za pogovor s socialno delavko, potem ko je bila Severina obveščena, da bo prišla k njej v nadzor, da preveri, v kakšnih razmerah živi njena mama, čeprav je pred tem ista socialna delavka trdila, da sestrine prijave ne bo upoštevala, saj so videli, da je njena mama dobro in da je zanjo poskrbljeno," so povedali in dodali, da Severina že več let ustrezno skrbi tako za mamo kot tudi za hčerko svoje sestre. "Zaradi pritiskov nekdanjega finančno močnega partnerja, o čemer obstajajo pisni dokazi, se je Center vseeno odločil, da izvede nadzor na domu, kjer živi njena mama, kar je bilo ponižujoče za žensko, za katero Severina skrbi. Po nadzoru so seveda ugotovili, da Severina skrbi za svojo mamo, tako kot že od rojstva skrbi za svojega otroka na najboljši možen način. Mimogrede, Severinina sestra pred tem več let ni videla mame, Severina pa poleg skrbi za mamo in otroka skrbi tudi za sestrino hčerko, vse od kar je dopolnila 19 let," so še povedali pevkini predstavniki za javnost za 24sata.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaFemme
28. 03. 2023 19.00
+1
Našle sta se dve iste na kupu: Seve, ki hoče kontrolirat vse okoli sebe in lena socialna delavka, ki gre raje v tožbo samo da ji ni trebe delat.
Luka40
28. 03. 2023 16.54
+3
Žal je verjetno CSD na Hrvaškem toliko nesposoben kot v Sloveniji. Šopiri se tam kjer ni potrebe kjer bi pa moral ukrepati se pa delajo nevedne!!
MTM AUDI
28. 03. 2023 16.34
+4
Tudi bristat boste nehali enkrat nase objave!!
kwa.dugaja
28. 03. 2023 16.27
+5
kdaj bodo pa socialni delavci odgovarjali za svoje NEdelo?? njihove odločitve imajo vpliv na življenja otrok in njihovih staršev pa še vedno nihče ne odgovarja za napake, tudi če se izkaže da ne dajo v otrokovo korist ali celo mimo zakonov.
pravicnez.
28. 03. 2023 14.57
+13
Pojem socialna delaka mi ponavadi prinese misel na zaseden položaj v službi, z namenom služenja denarja in s trohico empatije za delo, ki ga opravljajo. Pa na nepravičnost.
_endrug
28. 03. 2023 14.49
+9
Zj... že devet let. A bo kdo na drugi strani tudi kaznovan, ker jo zj... že devet let?
PujsTekaTeka
28. 03. 2023 14.46
-8
Primitivka tako kot Jajo. Naj kar plača.
gobbi
28. 03. 2023 14.23
-5
Joj kaj ga dela kokain, Seve je dobra le na jahti in odru, drugod se pa ne znajde.
dron
28. 03. 2023 13.50
-4
Drastično kaznovat to napihnjeno....
Shisui
28. 03. 2023 13.48
-21
Nimamo svobode govora, kaj češ. Saj pri nas ni nič drugače. Janša je povedal 100% resnico in je moral plačati kazen. Nimaš kej, to se ostanki diktature rdeče zvezde.
Naj bi
28. 03. 2023 13.42
+10
Bo zmogla to plačat? Socialni delavki pa očitno tudi nekaj diši...
Pajo_36
28. 03. 2023 13.32
+1
Neka hrvaška pisateljica je zelo dobro rekla: Severina je ena izmed najvplivnejših žensk na Hrvaškem. In ker se je v Hrvatikanu uprla, jo država posiljuje in kaznuje. Kar sporoča javnosti, da morajo biti ženske tiho. In je res, to Seva, s tabo smo!
gizmo49
28. 03. 2023 14.29
-7
Bigbadjohn
28. 03. 2023 14.30
-3
Bolj kot je kdo vpliven, bolj bi moral biti za zgled, nje... al kva??
kwa.dugaja
28. 03. 2023 16.29
+1