Tuja scena

Sofio Vergara zaradi neplačanega dela toži izvajalec prenove njenega dvorca

Los Angeles, 07. 12. 2023 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Igralko Sofio Vergara toži izvajalce del, ki so poskrbeli za prenovo njenega dvorca v Los Angelesu, zvezdnica pa je dolžna več kot 1,5 milijona evrov, navaja tožba. Kot je za revijo People povedal igralkin odvetnik, ta omenjenega zneska ni plačala, ker ji je izvajalec delo preveč zračunal, dela pa so bila opravljena pod standardi in malomarno.

Zvezdnica serije Moderna družina, Sofia Vergara, se bo morala soočiti s pritožbo, ki je bila vložena 27. novembra, v njej pa podjetje Reside Custom Homes (RCH) navaja, da 51-letnica ni plačala dveh računov, ki so ji jih izstavili marca in julija 2023 za opravljena prenovitvena dela na njenem dvorcu. Zvezdnica, sodeč po sodnih dokumentih, podjetju dolguje natančno 1.576.203,63 evra, obtožujejo pa jo še kršitve pogodbe, goljufije in namernega poseganja v pogodbena razmerja.

Sofia Vergara izvajalcu prenovitvenih del njenega dvorca v Los Angelesu dolguje 1,5 milijona evrov.
Sofia Vergara izvajalcu prenovitvenih del njenega dvorca v Los Angelesu dolguje 1,5 milijona evrov. FOTO: Profimedia

Igralkin odvetnik Martin Singer je v izjavi za People dejal: "Moja stranka je vložila zahtevke proti izvajalcu, Reside, nekaj mesecev, preden je bila vložena ta lažna tožba. Sofia Vergara zaradi znatnih previsokih stroškov s strani Reside, podstandardnega in malomarnega dela ter dolgih zamud ter zahteva odškodnino v višini več kot 5 milijonov evrov. Prepričani smo, da bo moja stranka zmagala v tem sporu."

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Kot kažejo podatki, je Vergara dvorec kupila leta 2020, zanj pa je odštela 26 milijonov evrov, v tistem času pa je še bila poročena z nekdanjim možem, igralcem Joejem Manganiello. Par, ki je julija sporočil, da se po sedmih letih zakona ločuje, je junija dal naprodaj drugo hišo na tem območju, zanjo pa želi iztržiti 18 milijonov evrov.

Izvajalec gradbenih del v tožbi kot lastnika posestva poleg igralke navaja še izvršnega direktorja in ustanovitelja podjetja Latin World Entertainment Luisa Balaguerja, izvajalce del za prenovo pa je najela zvezdnica aprila 2022. RCH pa trdi še, da so bila dela dokončala do decembra 2022, kot je bilo sprva načrtovano.

Zvezdnica naj bi nato zaprosila še za dodatna dela vključno z dodajanjem ometa, ki "je moral biti pridobljen iz majhnega podeželskega mesta v Združenem kraljestvu" na številne stene ter odstranitev in zamenjavo zadnjih stopnic, ki jih je bilo treba izdelati po meri. Kot še navajajo v tožbi, je igralka večkrat osebno zagotovila, da bo RCH v celoti plačan za vse svoje delo na nepremičnini po zaključku projekta.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Podjetje je marca izstavilo račun v vrednosti 830.693 evrov, ki pa ga po trditvah podjetja, Vergara še do zdaj ni plačala. Končni račun za dodatna dela pa je bil izdan julija, znaša pa 609.207 evrov. Ker tudi tega računa ni plačala, podjetje na nepremičnino uveljavlja zastavno pravico.

RCH dodaja, da se zvezdnica ni nikoli pritožila glede kakovosti dela, čeprav je sproti prihajala in preverjala opravljeno delo. Na posestvo naj bi se preselila marca 2023. "Približno sedem mesecev pozneje in šele po tem, ko je RCH zabeležil zastavno pravico na nepremičnini, sta se lastnik in Vergara prvič pritožila," navajajo v tožbi zoper Vergaro in Balaguerja. Podjetje v tožbi navaja še, da so so z njihovimi delavci in podizvajalci na gradbišču grdo ravnali.

"V času trajanja dela RCH na nepremičnini je imela Vergara agresivne izbruhe in med drugim poniževala, zasmehovala, nadlegovala in skušala ustrahovati zaposlene, predstavnike in podizvajalce RCH," pravijo v tožbi in dodajajo: "Vergarini izbruhi so postali tako pogosti in hudi, da je RCH težko obdržal podizvajalce, ki so bili pripravljeni nadaljevati delo na projektu." Trdijo, da so morali pogosto prepričevati delavce, naj "ne dajo odpovedi" zaradi tega, kar opisujejo kot "prodorno, žaljivo in sovražno vedenje".

Igralka je novembra za People dejala, da je bilo njeno leto zelo zanimivo in dolgo: "To leto sem se ločila in stavka SAG se je zelo zavlekla." Čeprav priznava, da je bilo tako zanjo osebno kot za celotno zabavno industrijo kar nekaj ovir, verjame, da jo čaka svetlejša prihodnost. "Vse ni tako slabo," je nadaljevala Vergara. "Mislim, da se vse stvari rešujejo, vse bo v redu in zelo sem navdušena nad naslednjim letom," je še dodala. 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kavalirko
07. 12. 2023 21.33
Tota Sofia je lahko zelo nesramna do ljudi, ko jo kamere ne snemajo. Enkrat sem prebral komentar ene natakarice, ki je rekla, da jo je Salma Hayek en večer tako fejst ponižala kot jo ni še nobena druga igralka, pa je bila že večkrat ponižana s strani drugih igralk pa tudi igralcev. In ravno ta Salma velja za najbolj humorno in prijazno hollywoodsko dušico. Ni vse zlato kar se sveti.
Elektrooligarh Taubi
07. 12. 2023 19.36
+0
mafijaše plačat da jo polomijo pa bo hitr dnar najdla za poplačilo
UzivatiJeTreba
11. 12. 2023 13.16
Ali pa tiste, ki obnavljajo, bo vsaj naslednjič obnovljeno kot se spodobi.
Slovenec963
07. 12. 2023 19.18
+1
Stara ustaljena praksa dolžnikov tako kot pri našem Jankoviču in njemu podobnim, ker se lahko skrijejo za inštitucijam in ne plačajo izveršenih del, kaj pa še lahko tej stari feministični ranjeni ba&i paše... NIČ...!?
Dinho8O
07. 12. 2023 17.45
+4
Narejeno pac mora biti korektno oz. se popravi do te mere, da je stranka zadovoljna.
Rodion Raskolnikov
07. 12. 2023 17.34
+4
Saj to je enako povsod, tudi slovenskemu elitnežu delaš na bajti kot norec, račun 35.000 €, potem ti pa ne pkača, ker je ena silikonska fuga malo zapacana.
Hellsrael
07. 12. 2023 17.52
+5
Vzames pajser ,hilti pa vrnes v prvotno stanje
bor99
07. 12. 2023 17.56
+0
Wookie55
07. 12. 2023 18.27
-5
Torej ti bi kasiro 35 jurjov pa ne znas ene silikonske fuge naret brez da bi vse zapaco?
Malo_sutra
07. 12. 2023 17.16
+8
Tok denarja in da se pol gres taksne zadeve, sram naj te je.
UzivatiJeTreba
11. 12. 2023 13.15
+1
Zakaj? Ne vemo celotne zgodbe. Glede čustvenih izbruhov in poniževanj ne verjamem, zakaj bi to sploh prenašali? Verjamem pa v površno delo, ki je stalnica pri gradbincih. Račun je pa kar konkreten in bi moralo biti dokončaano kot se spodobi. Kakorkoli, nima smisla pametovati, če ne poznamo kaj se je dogajalo oz. kako se je obnovilo.
Edgar the Bug
07. 12. 2023 16.25
-1
Sem slišal da je škrtalica

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.