Tuja scena

Starši igralke Amande Bynes podpirajo odločitev o končanem skrbništvu

Los Angeles, 27. 02. 2022 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja igralka Amanda Bynes je po devetih letih skrbništva na Višje sodišče okrožja Ventura v Kaliforniji vložila zahtevo za prekinitev skrbništva. Njen odvetnik David A. Esquiblas je v izjavi za enega izmed ameriških tabloidov pojasnil, da se s tem, da zvezdnica ne bo več pod skrbništvom svoje matere, strinjajo tudi njeni starši.

Amanda Bynes, nekdanja igralka, je po devetih letih skrbništva na sodišče vložila prošnjo za prekinitev, saj zaščite sodišča ne potrebuje več. Z njeno odločitvijo se strinjata tudi starša, je potrdil njen odvetnik David A. Esquiblas in dodal, da se Bynesova za ta korak ni odločila zaradi Britney Spears, saj je sama v dobrih odnosih s svojimi starši, njeno skrbništvo pa ni doživljenjska kazen.

Amanda Bynes s starši
Amanda Bynes s starši FOTO: Profimedia

Esquibas je za ameriški tabloid TMZ povedal, da je 35-letna igralka o tem koraku razmišljala že dlje časa v nasprotju s Spearsovo, ki je ob odločitvi sodišča, da po 13 letih konča skrbništvo, dejala, da bi morala njena družina v zapor, pa ima Bynesova s svojimi starši ljubeč odnos in so si zelo blizu.  

Sodišče je Bynesovi zaščito skrbništva najprej odredilo avgusta 2013, ko so za njeno skrbnico določili njeno mater Lynn Bynes. Ta je od takrat naprej odločala o njenem zdravljenju in finančnih zadevah. Sodišče se je za tak korak odločilo, ko je takrat 27-letna Amanda zanetila manjši ogenj na dovozu starejše ženske, nato pa bila prisilno hospitalizirana v psihiatrični ustanovi.  

Novembra 2014 je bila ponovno hospitalizirana, takrat pa je na družbenem omrežju Twitter zapisala, da so ji zdravniki diagnosticirali bipolarno motnjo. Bynesova je novembra 2018 sporočila, da je v zadnjih štirih letih ostala trezna, a se je že čez dva meseca po objavi vrnila na odvajanje, za to pa naj bi bil kriv stres, ki mu je bila podvržena, zato je znova posegla po alkoholu.

Nekdanja igralka je v tem času diplomirala na Inštitutu za oblikovanje in proizvodnjo v Los Angelesu, februarja 2020 pa je sporočila, da se je zaročila s Paulom Michaelom, s katerim sta se spoznala na srečanjih anonimnih alkoholikov. Odvetnik nekdanje igralke je dodal še, da je bilo njeno skrbništvo od začetka mišljeno kot začasni ukrep, Bynesova in njeni straši pa so se strinjali, da je Amanda v zadnjih letih naredila velik napredek v svojem življenju in se uspešno spopada z diagnozo bipolarne motnje.

Nekdanja igralka se bo v prihodnje posvečala karieri v modni industriji, razvijala pa naj bi celo svojo dišavo. Da bi še imela željo po vrnitvi pred filmske kamere, ne omenja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3