Tuja scena

Susan Sarandon se je opravičila za protijudovsko opazko: Grozna napaka

New York, 03. 12. 2023 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralka Susan Sarandon čuti globoko obžalovanje, ker je prizadela ljudi s svojim kontroverznim komentarjem o Judih na nedavnem propalestinskem shodu v New Yorku. Oskarjevka se je po 17. novembru, ko je v javnosti izustila neprimerno opazko, soočila s številnimi kritikami, kot je navedla v nedavni izjavi za javnost, pa je bila to grozna napaka, ki jo je storila.

Zvezdnica Susan Sarandon se je opravičila, po tem, ko je zaradi njenega kontroverznega komentarja na propalestinskem shodu prejšnji mesec bila deležna številnih kritik, zapustila pa jo je celo njena agencija za talente. 77-letna igralka in aktivistka je na Instagramu objavila izjavo, v kateri se je opravičila za komentar, ki ga je dala na shodu 17. novembra v New Yorku. Zvezdnica je takrat dejala, da so ameriški Judje izkusili, kako je biti musliman v Združenih državah.

Susan Sarandon je na nedavnem popalestinskem shodu uporabila neprimerne komentarje.
Susan Sarandon je na nedavnem popalestinskem shodu uporabila neprimerne komentarje. FOTO: Profimedia

"Pred kratkim sem se udeležila shoda skupaj z raznoliko skupino aktivistov, ki so želeli poudariti nujno humanitarno krizo v Gazi in pozvali k prekinitvi ognja. Nisem nameravala govoriti, ampak so me povabili, naj stopim na oder in povem nekaj besed," so besede, s katerim je izjavo za javnost začela Sarandon.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

"Z namenom, da izrazim svojo zaskrbljenost zaradi porasta zločinov iz sovraštva, sem rekla, da ameriški Judje, ki so tarče naraščajočega antisemitskega sovraštva, 'izkušajo, kako je biti musliman v tej državi, ki je tako pogosto izpostavljena nasilju. Ta formulacija je bila strašna napaka, saj namiguje, da so bili Judje do nedavnega izločeni od preganjanja, medtem ko je ravno nasprotno," je nadaljevala.

Sarandon je dodala: "Kot vsi vemo, od stoletij zatiranja in genocida v Evropi do streljanja na Drevo življenja v Pittsburghu, v zvezni državi Pensilvanija, Judje že dolgo poznajo diskriminacijo in versko nasilje, ki traja še danes. Globoko obžalujem, da sem zmanjšala to resničnost in s tem komentarjem prizadela ljudi. Moj namen je bil pokazati solidarnost v boju proti nestrpnosti vseh vrst in žal mi je, da mi to ni uspelo."

Sarandonova je svojo izjavo končala z obljubo, da bo še naprej sledila humanitarnim vrednotam in vodila odprt dialog o kompleksnih vprašanjih. "Še naprej se bom zavzemala za mir, resnico, pravičnost in sočutje do vseh ljudi. Upam, da se srečamo z ljubeznijo in pripravljenostjo na dialog, še posebej s tistimi, s katerimi se ne strinjamo," je zapisala.

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Phil Anselmo
03. 12. 2023 19.49
+7
Aja? Zakaj? A druge se pa vse lahko blati?
FIRBCA
03. 12. 2023 19.24
+13
konc kariere, ko se postavila na pravicno stran,, zidje imajo holiwood na cez papa babi.
Mici973
03. 12. 2023 19.09
-2
Mici973
03. 12. 2023 19.08
+13
Grozna napaka je, da si pokleknila in se opravičila!!! Ma ma rš!!!
JOSEPH HAYDN
03. 12. 2023 18.48
+15
Žal ji je, ker bodo šli denarci, samo to
lakala28
03. 12. 2023 18.21
+19
Očitno so židje še bolj zaščiteni kot vsi ostali skupaj. Zakaj pa, pravzaprav? A to pomeni, da lahko počnejo, kar se jim zazdi? In to trenutno pravzaprav počnejo. Očitno bojo raketirali vsakega, ki se s tem ne bo strinjal.
DonotquestionOBEY
03. 12. 2023 21.18
-1
Ja seveda da lahko delajo kar si zaželijo če pa mislijo da so izbranci. Lepo jim piše v Talmudu, da če žid ubije goyima, to ni greh, če pa goyim ubije žida si zasluži smrtno kazen. Konc koncev, na koncu ni pomembno kaj si drugi mislijo o bogu - oni so na misiji, da zasužnjijo svet in le dejstvo, da še niso zgradili tretjega Solomonovega templja jim preprečuje, da to udejanijo.
Cervantes Saavedra
04. 12. 2023 09.14
In lepo piše v krščanski bibliji stare zaveze, da je judovsko-krščanski Bog pomagal Judom pokončevati ljudstva drugih ver, ki niso verjeli v tega Boga. In tudi Jude, ki so verjeli v svoje stare bogove. - In kristjani so nato že v 8. stol. pobijali Slovence, ker so slavili bogove svojih očetov in dedov. Nato lastne kristjane, ki so bolj verjeli v Boga kot v papeža. Pa Indijance, Afričane, Azijce, Avstralce... Nato je zmanjkalo celin.
Makalonce
03. 12. 2023 18.19
+16
Izraelci! To kar ste in počnete z Palestinci vam ne bo nikoli oproščeno.
Ho Chi Joža
03. 12. 2023 19.00
+11
Premalo so se naučili iz zgodovine ,kolo sreče se okreče.
Sixten Malmerfelt
03. 12. 2023 17.57
+9
Gaza je bila pred letom 1950 Egiptovsko ozemlje, ko so to ozemlje zasedli Izraelci, so naselili po letu 1960 Palestince, ki so jih izgnali iz okolice Jeruzalema in Baršive!
DonotquestionOBEY
03. 12. 2023 21.23
+1
Za mal konteksta za ostale bralce - Rothschild je to ozemlje kupil, od koder tudi izvira Balfourjeva deklaracija. Rothschild, Balfour in Milner so bili tedaj vsi angleški lordi združeni pod združbo Fabian society. Če koga zanima več - Milner Fabian Conspiracy je knjiga. In ne, ni teorija zarote ampak mainline zgoddovina.
Sixten Malmerfelt
03. 12. 2023 17.55
+19
So ji sionisti povedali, da ne bo več NIKOLI snemala v židovskih studijih hoolywodu!
Edgar the Bug
03. 12. 2023 17.32
+18
Seveda, njim se je potrebno vedno opravičevati.
Edgar the Bug
03. 12. 2023 17.32
+7
Seveda, njim se je potrebno vedno opravičevati.
Cervantes Saavedra
03. 12. 2023 19.31
+1
za Boris: Zgodovina zadnjih dveh tisočletjih, da se jim večino časa nihče ni opravičeval. Nikakor ne vedno. Zdaj so pozabili na lastno težko zgodovinsko usodo.
DonotquestionOBEY
03. 12. 2023 21.29
-1
Cervantes - tvoja razlaga ima ravno toliko smisla kot da bi gledal neko tipično mafijsko družino in po vse letih ko si njih vse strpal v zapor reku "ja ni čudno da so jih preganjali", zraven pa izpustil razloge zakaj so jih preganjali. Preberi si zgodbe o Babilonu ko so vladali židi, še Jezus je govoril o tem. Tudi v znamenitih delih zgodovine odkar jih je sedaj prepovedano kritizirat, so bili skoraj izključno odgovorni za večino degeneracije v družbi. Dejstvo da na banki plačaš obresti izvira samo iz tega, da imamo židovsko centralno banko in ravno oni so spreobrnal ta sistem, ker normalno v krščanski državi ne bi smeli računati obresti, ker je to greh.
Cervantes Saavedra
04. 12. 2023 08.59
Za Dono: Tvoji filmi o mafijcih očitno niso dovolj za širšo razgledanost. V Babilonu nikdar niso vladali Judje, so jih pa tja odspeljali Bbailonci po razrušitevi Jeruzalema (konec 7. st. pr.n.št.). O tem Jud Jezus ni nič govoril, saj ni bil zgodovinar. – Kot okupatorji judovskih ozemelj so se vrstili Asirci, Babilonci, Perzijci, Grki, Rimljani (132 pr.n.št.), islamski Sasanidi in krščanski Bizantinci (628-629 pokol nad Judi, izgon). – Judje so zanesli tujerodno vero v Evropo, najprej v Rim. Mislili so, da je judovska, a so jo nato proglasili za krščansko. – Krvave verske vojne 12. st. – 17. stol.) dalje so vodili degenerirani koruptivni monarho katoliki proti čistim katolikom (Katari). Nikjer nobenih Judov. – Nato je krščanska cerkev prepovedala Judom kmetijstvo in obrt, zato so se lotili bančništva in trgovine. Ko so kristjani videli, da ta posel nese, so se istega lotili tudi sami. In Vatikan je našel način, kakoo opravičiti obresti. Niso jih v to prisilili Judje. Nasprotno, kristjani bi z brezobrestnimi krediti uničili judovske bančnike, ampak na to niso niti pomislili. Najmočnejši bančniki v Nemčiji, Franciji, Italiji, Angliji… so bili kristjani. – A je to le preveč zate? Mmm? Muu? Pokrj se z ušesi in se ne smeši več.
Antoniozmaj
03. 12. 2023 17.20
+14
Dejstvo je, da so izraelci okupatorji, nacisti in teroristi. To je dejstvo. Kdorkoli to zanika, nima pojma o zgodovini!
Cervantes Saavedra
03. 12. 2023 19.44
+0
za Ant: Se pravi, med 2. svetovno vojno so nemški nacisti pobili okoli 6 mil. judovskih nacistov. Dal si neizmeren nov prispevek k zgodovini vsem nam, ki o tem doslej nismo imeli pojma.
DonotquestionOBEY
03. 12. 2023 21.44
-1
Cervantes ponovno...mogoče bi si moral ti kaj prebrati in kaj kmalu ugotovil, da so nekam čudni židi že okoli leta 1910 omenjali, da prihaja dogodek, ki bo ubil 6 milijonov židov, in to ponavljali 30 let. Drugače pa je stvar precej kompleksana ampak dejstvo je, da je bilo nekam čudno, v židovskem almanaku po vojni precej več židov v Nemčiji kot pred vojno. Odgovor na tvoje vprašanje je torej sledeč - večina mrtvih na slikah, ki jih danes videvamo so bili žrtve tifusa, ki je takrat razsajal tam okoli. Grozote, ki so se dogajale v kampih kasneje v vojni so bile povzročene na vzhodnih delih takratnega ozemlja, kjer so kampe vodili - boljševiki...in če si malo prebereš knjige kot je recimo 200 let skupaj od Aleksandra Solzhenitsyna, ugotoviš da so bili boljševiki skoraj vsi židi. Ostalo grozote, ki so se dogajale v kampih na zahodnem delu Nemčije so se zgodile po tem ko so prijateljske sile vstopile v kampe in mučile ter ubijale Nemce enega za drugim.
Cervantes Saavedra
04. 12. 2023 09.04
Za dono: Zdaj si nas vse dokončno prepričal o svojem “znanju” zgodovine in še česa. – Poražena Nemčija je že takoj po 1. sv. vojni grozila, da se bo maščevala za previsoko določene vojne odškodnine, ki jih bo morala plačevati Franciji in drugim. - In tifus je po tvojem v kampih najbolj od vseh narodov moril Jude, ker so bili najbolj neodporni nanj!!!? Ko pa so Judje vedno sloveli, da jih kuga najmanj zadene (zaradi verske higiene). - Kampi so seveda bili pogosti v od Nemčije okupirani Poljski. Le kako so se v te kampe vtihotapili boljševiki in tam jih vodili, ne da bi nacisti nič od tega opazili. Niti smrdljivega dima nad krematoriji ne!!? Žališ nemško vojaško sposobnost, kot da so bili neumni – A na zahodu Nemčije pa so prijateljske sile vstopile v že postavljene kampe, ki so jih Nemci zgradili zase, vedoč, da bodo poraženi, da tam pričakajo te sile. A jih Nemci niso čakali že v Normandiji, ne šele v kampih!? Takega možganskega podna kot si ti pa že dolgo nisem našel. Uboga para.
Antoniozmaj
03. 12. 2023 17.16
+3
"there is a list"🤣🤣🤣
Antoniozmaj
03. 12. 2023 17.24
+3
izraelskibebo z velikimi ušesi pa pokaže na koledar🤣🤣🤣
trgft
03. 12. 2023 17.11
-3
A je dobila po ruslnu?
Antoniozmaj
03. 12. 2023 17.25
+3
Na pol ovca
03. 12. 2023 17.10
+12
Kako Zionisti držijo na ketni Holywood je že kar tragikomično
Antoniozmaj
03. 12. 2023 17.26
+12
izraelski nacisti na ketni držijo cel svet
dobrabejba35
03. 12. 2023 17.08
+17
Če hočeš vedeti kdo ti vlada, poglej koga se ne sme kritizirat
ECantona
03. 12. 2023 17.15
+11
Antoniozmaj
03. 12. 2023 17.27
+2
1000nickna ECantona, ni res. Tvojega šefa s kosova se ne sme!😜
HeavyDxxx
03. 12. 2023 17.51
+0
Shisui
03. 12. 2023 18.26
-1
" 1000nickna ECantona, ni res. Tvojega šefa s kosova se ne sme!😜 " tip ne bi videl ironije pa če bi ga zadela v glavo.
Cervantes Saavedra
03. 12. 2023 20.03
z dobra: Ne sme se kritizirati diktatorjev - Putina, Orbana, Vučića, IJJ, Xija, Kima...
slovenc59
03. 12. 2023 16.58
+0
Ni napaka, javili so ti da si ob ves denar v prihodnosti kolikor jo še imaš.....Čisto pravilno si se izrazila, to ni bila nobena napaka ! Sicer pa itak cel svet leze judom v rit, tak da...!
Stauffenberg
03. 12. 2023 17.06
+5
Sedaj, ko je že krepko v zrelih letih si upa, kar je sicer fino, mlajši ( v vseh panogah ) se bojijo, da jih židovski lobi potunka za vse večne čase.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.