18°C

Timothée Chalamet bo sovoditelj letošnje prireditve Met Gala

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
0
Igralec, ki se je ob Armieju Hammerju pojavil v filmu Pokliči me po svojem imenu, bo kot gostitelj sodeloval na letošnji težko pričakovani modni prireditvi. Zvezdnik je v preteklosti s svojim videzom in modnimi odločitvami že večkrat navdušil in izstopal.

Timothée Chalametbo del modne prireditve Met Gala, ki jo nekateri imenujejo kar ''modni oskarji''. 25-letnik je v preteklosti na rdečih preprogah javnih dogodkov že navduševal v kreacijah modnih hiš Gucci, Haider Ackermann, Louis Vuitton in Alexander McQueen ter v oblačilih s podpisi drugih priznanih oblikovalcev. Povezovalca pa bosta tudi pesnica in aktivistka Amanda Gorman ter modni kreatorTom Ford.

Timothee Chalamet vedno znova nadušuje s svojimi modnimi izbirami.
Timothee Chalamet vedno znova nadušuje s svojimi modnimi izbirami.FOTO: AP

Dogodek, ki ga organizirajo ustvarjalci revije Vogue, se letos po premoru zaradi pandemije vrača, njegova tematika pa bo letos ameriška. Izvirno ime In America: A Lexicon of Fashion bo narekovalo usmeritev pri izbiri glamuroznih oprav, ki se bodo zvrstile na rdeči preprogi. Prireditve se bo tudi tokrat mogoče udeležiti zgolj z osebnim vabilom, vse posamične vstopnice, ki so bile na voljo za 25 tisoč evrov, ter vstopnice z rezervacijo omizja za 230 tisoč evrov pa so bile takoj razprodane.

Prireditev vsako leto postreže z nekaterimi nenavadnimi modnimi kreacijami. Na sliki Jared Leto, Met Gala 2019.
Prireditev vsako leto postreže z nekaterimi nenavadnimi modnimi kreacijami. Na sliki Jared Leto, Met Gala 2019.FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Metropolitanski muzej umetnosti in revija Vogue načrtujeta tradicionalni gala ples

Met Gala se po navadi odvije na prvi majski ponedeljek, tokrat pa se je dogodek zaradi izrednih razmer prestavil na 13. september. Dogajanje bosta spremljali tudi dve razstavi, prva, imenovana tako kot tema prireditve, se bo odprla 18. septembra, drugi del z naslovom In America: An Anthology of Fashionpa bo svojo otvoritev doživel 5. maja naslednje leto.

Koronavirus pasica nova