20°C

Tina Knowles: Beyoncé je v resnici moj dekliški priimek

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
P.Z. /
KOMENTARJI
0
Mama slavne pevke je pred kratkim spregovorila o izvoru imena, ki ga pozna vsa svetovna javnost. Povedala je, da je ime Beyoncé v resnici njen dekliški priimek, ki ga je nosila vse do poroke z Mathewom Knowlesom. Priimek sedaj nosi le malo njenih sorodnikov, saj je prišlo do administrativne napake in tako obstaja tudi druga izpeljanka tega naziva - Beyincé.

Tina Knowles je oboževalce svoje slavne hčere presenetila z doslej še nepoznanim dejstvom. V spletnem pogovoru z voditeljico Heather Thomson je razložila, da je svetovno znano ime Beyoncé v resnici njen dekliški priimek. 66-letnica je pojasnila:''Mnogo ljudi ne ve, ampak Beyoncé je moj priimek. Moje ime je bilo Celestine Beyoncé, v tistih časih ni bilo ravno 'kul' imeti čudaško ime. Želela sem, da bi se imenovala Linda Smith, takrat so bila takšna imena v modi.'' Modna oblikovalka in poslovna ženska, ki ima ob Beyoncé še hči Solange, je povedala, da ima samo nekaj oseb iz njene družine tak priimek, kot ga je imela ona.

Tina je povedala, kje je dobila inspiracijo za hčerino ime.
Tina je povedala, kje je dobila inspiracijo za hčerino ime.FOTO: Profimedia

Zaradi administrativne napake nosijo na primer njen brat ter njegovi otroci priimek Beyincé. ''Mislim, da sva le jaz in moj brat Skiptista, ki sva se pisala Beyonce,'' je povedala Tina in tako podala razlago glede tega, zakaj družinski člani črkujejo družinski priimek različno. ''Zanimivo je, saj zgodba o tistih časih pove resnično mnogo, namreč tudi sama sem se v mladosti spraševala, zakaj se naš priimek pojavlja v toliko različnih verzijah. Mama je odgovorila le, da se pišeš pač tako, kot zapišejo na rojstnem listu,'' se je spomnila svojih dilem iz otroštva. Ker ji razlaga ni bila dovolj, je vrtala naprej: ''Nato sem vprašala mamo, zakaj se ni uprla in jih prosila, da napako popravijo ... Mama mi je nato odgovorila, da je enkrat to celo storila, nakar so ji odgovorili, naj bo srečna, da sem sploh dobila rojstni list, saj v tistih časih temnopolti prebivalci Združenih držav do rojstnih listov sploh niso bili upravičeni.''

Tina Knowles s trenutnim soprogom Richardom Lawsonom.
Tina Knowles s trenutnim soprogom Richardom Lawsonom.FOTO: Profimedia

Tina Knowles je nov priimek dobila ob poroki z očetom svojih dveh hčera, Mathewom Knowlesom. Par se je razšel leta 2009, po kar treh desetletjih skupne poti. Knowlesova se je leta 2015 poročila z igralcem Richardom Lawsonom.