Tuja scena

Umetnik David Hockney ustvaril portret zvezdnika Harryja Stylesa

London, 07. 08. 2023 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, E.M.
Komentarji
2

Obiskovalci Narodne galerije portretov v Londonu bodo jeseni lahko občudovali portret pop zvezdnika Harryja Stylesa, kot ga je upodobil umetnik David Hockney. Portret bo del posebne razstave umetnikovih del, ki jo bodo z naslovom David Hockney: Ustvarjanje iz življenja odprli 2. novembra.

Umetnik David Hockney je Harryja Stylesa prikazal, kako sedi na pletenem stolu s prekrižanimi nogami. Oblečen je v kavbojke in rdeče-oranžno črtasto jopico ter biserno ogrlico okrog vratu. Styles je 86-letnemu Hockneyju poziral v njegovem ateljeju v Normandiji, so pojasnili v muzeju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Stylesov portret, kot ga je naslikal Hockney, bo razstavljen skupaj s približno 160 deli tega angleškega slikarja. Razstavo so načrtovali že za leto 2020, a so jo morali zaradi pandemije koronavirusa po 20 dnevih zapreti. Za novo razstavo so predvideli 30 dodatnih Hockneyjevih del. Na ogled bodo med drugim portreti Hockneyjeve matere, pokojne Laure Hockney, njegove prijateljice, modne oblikovalke Celie Birtwell, njegovega nekdanjega partnerja, kustosa Gregoryja Evansa, in ljudi iz normandijske skupnosti, kjer umetnik živi.

Poleg novih del bodo razstavili tudi risbe z barvnim svinčnikom, nastale v Parizu v zgodnjih 70. letih prejšnjega stoletja, in izbor risb iz 80. let prejšnjega stoletja, ko je umetnik v dveh mesecih vsak dan ustvaril avtoportret.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zaprtje te razstave s petimi zvezdicami po samo 20 dneh leta 2020 je bilo neverjetno razočaranje za galerijo in njene številne obiskovalce, zato je njena ponovna postavitev še toliko bolj pomembna," je povedala višja kustosinja za sodobne zbirke v Narodni galeriji portretov Sarah Howgate. Razstava bo revitalizirana z več kot 30 novimi energičnimi in pronicljivo naslikanimi portreti prijateljev in obiskovalcev umetnikovega studia v Normandiji, je še pojasnila kustosinja in sodelovanje s Hockneyjem označila za pravi privilegij.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
07. 08. 2023 19.02
.farbo črt je pa mal priredil
VikiKrema
07. 08. 2023 11.33
Možakar je nadarjen za risanje. Slika je vredna milijone. 🤑