Tuja scena

Umrl igralec, ki je z glasom oživel lik Salaciousa Crumba iz Vojne zvezd

Indiana, 05. 03. 2024 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V 65. letu starosti je umrl Mark Dodson. Igralec je bil najbolj znan kot glas številnih znanstvenofantastičnih likov, med drugim kot Salacious Crumb v Vojni zvezd in Ewoks. Njegovo smrt je za medije potrdila hči Ciara, ki je še razkrila, da je umrl v spanju, saj je doživel srčni zastoj.

Umrl je Mark Dodson, igralec, ki je s svojim glasom oživel številne znanstvenofantastične like. Med drugim je zvezdnik posodil glas Salaciousu Crumbu v filmu Vojna zvezd: Jedijeva vrnitev, Ewoksu in Gremlinom.  

Umrl je Mark Dodson, igralec, ki je s svojim glasom oživel številne znanstvenofantastične like.
Umrl je Mark Dodson, igralec, ki je s svojim glasom oživel številne znanstvenofantastične like. FOTO: Instagram

Novico o smrti igralca, ki je umrl star 64 let, je sporočila njegova hči Ciara. "Z zlomljenim srcem sporočamo, da je Mark Dodson nenadoma umrl. Mark ni bil samo nadarjen igralec, ampak tudi spoštovan član skupnosti grozljivk. Naše misli in molitve so z njegovo družino, prijatelji in oboževalci v tem neverjetno težkem času," so zapisali organizatorji konvencije Horror Convention, kjer bi moral nastopiti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zvezdnik je bil v času smrti v hotelu v Indiani in je umrl v spanju. Kot je za TMZ še potrdila njegova hčerka, je doživel srčni zastoj. "Upamo, da si lahko vzamete trenutek svojega dneva in razmislite o veselju in smehu, ki ga je Mark prinesel na svet. Njegova zapuščina bo živela naprej skozi njegovo delo. Počivaj v miru, Mark. Spomnili se te bomo in pogrešali te bodo vsi, ki so te imeli veselje spoznati in izkusiti tvoj talent," je zaključila.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cmrlj3
05. 03. 2024 17.58
+1
Ewoksu, a? 😂 joj, tole vaše prevajanje je res na hojladri.