Tuja scena

Umrl je Rocky Johnson, profesionalni rokoborec in oče Dwayna Johnsona

Los Angeles, 16. 01. 2020 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slavni rokoborec Wayde Douglas Bowles - znan kot Rocky Soul Man Johnson, oče slavnega hollywoodskega igralca Dwayna Johnsona, je umrl v starosti 75 let.

Rocky Soul Man Johnson in Dwayne Johnson.
Rocky Soul Man Johnson in Dwayne Johnson. FOTO: Profimedia

Rocky Soul Man Johnson (Wayde Douglas Bowles) je bil prvi afroameriški svetovni prvak v zgodovini WWE. Upokojil se leta 1991, leta 2008 pa je bil sprejet v dvorano slavnih WWE. Častna vloga za to je pripadla njegovemu sinu Dwaynu – The Rock Johnsonu, slavnemu hollywoodskemu igralcu, ki je pogosto govoril o svojem očetu, ki je podpiral tudi igralčevo kariero v WWE.

Še marca 2019 je zvezdnik rekel, da očetu kupuje novo hišo: "Poklical se ga in mu rekel, da je verjetno srečen tam, kjer je, ampak rad bi naredil nekaj zanj. Želel sem mu kupiti popolnoma nov dom, kjer koli ga želi. Moj oče je močan človek stare šole, zato je bil v zadregi, kajti nikoli mu niso nič podarili." Oče je tako ostal brez besed, nato pa dejal, da je nanj izredno ponosen: "Oče mi nikoli ni rekel, da me ima rad ali da je ponosen name, bil je molčeč človek. Ko je priznal svojo ljubezen, sem se počutil čudovito. Ko sem bil mlajši, me je večkrat tepel – pač trda vzgoja. To sem sovražil, toda zdaj sem hvaležen."

Na Instagramu se mu je poklonil tudi za rojstni dan: "Bil je oseba, ki je podiral bariere temnopoltih ljudi v profesionalni rokoborbi v šestdesetih, sedemdesetih in zgodnjih osemdesetih – v dnevih, ko rokoborba še ni bila globalno skomercializirana kot danes. To je bil izredno naporen posel, ko so bili rokoborci še plačani na roko in so zaradi tega morali s seboj nositi pištole, če so slučajno stvari ušle izpod nadzora."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Wahl
16. 01. 2020 14.24
+3
Dwayn je očetu za za božič kupil novo hišo, ter SUVA-a, lani je išla tudi avtobiografija "Soulman- The Rocky Johnson Story". Po vsem sodeč bi sodil, da je šlo za nenadno smrt. RIP
Apostol1
16. 01. 2020 12.02
+17
(Copy-paste iz članka) Ko sem bil mlajši, me je večkrat tepel – pač trda vzgoja. To sem sovražil, toda zdaj sem hvaležen." Sem pohvalil tole vzgojo pa so me brisali , bravo 24 ur in mimogrede povedano ,izrazil samo svoje mišljenje brez kakršnega koli sovraštva . Pa lep dan 24 ur.
Von_Clausewitz
16. 01. 2020 11.54
+9
0OO7
16. 01. 2020 11.36
+13
Orjaka sta oba, a ta stari je še za spoznanje širši. Ta pravi srebrnohrbti...