Umrl legendarni komik Carl Reiner, dobitnik devetih emmyjev

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
2
V 99. letu starosti je umrl Carl Reiner, ameriški igralec, pisec, komik, režiser in producent. Žalostno novico o njegovi smrti je na Twitterju sporočil njegov sin, režiser Rob Reiner.

Carl Reiner in njegov sin Rob Reiner
Carl Reiner in njegov sin Rob ReinerFOTO: AP

Carl Reinerje umrl v 99. letu starosti na svojem domu na Beverly Hillsu, v krogu svoje družine. Umrl je naravne smrti, je za Varietypovedala njegova asistentka Judy Nagy.

"Včeraj je umrl moj oče. Medtem ko to pišem, me boli srce. Bil je moj vodja," je na Twitterju zapisal njegov 73-letni sin Rob Reiner.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Carl Reiner je bil znan tudi kot mož pevke in igralke Estelle Reiner, s katero sta bila poročena vse do njene smrti leta 2008.

Zaslovel je v sredini 20. stoletja v različnih oblikah televizijskih komedij. Nastopal in pisal je za legendarno oddajo Your Show of Shows,ustvaril je The Dick Van Dyke Show,eno izmed najboljših situacijskih komedij v zgodovini, ki je temeljila na njegovem življenju kot pisatelja komedije. O tem, kako zelo uspešen je bil, pa najbolje kaže dejstvo, da je do danes rekorder po številu osvojenih nagrad emmy – dobil jih je kar devet.

Kljub zavidljivi starosti ni počival. Vse pogosteje je sinhroniziral animirane filme. Svoj glas je posodil v četrtem delu kultnega animiranega filmaSvet igrač (2019). Mlajše generacije pa se ga zagotovo spominjajo po izraziti vlogi v kriminalistični trilogiji Stevena Soderbergha, in sicer v filmihOceanovih 11, 12 in13.

Carl Reiner je umrl v 99. letu starosti.
Carl Reiner je umrl v 99. letu starosti.FOTO: AP