Tuja scena

V spomin na Oliverja Dragojevića preimenovali novi trajekt

Vela Luka, 20. 03. 2024 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V začetku marca je Hrvaška glasbena zveza podala predlog, da bi novi trajekt Jadrolinije, ki vozi na Korčulo, poimenovali po Oliverju Dragojeviću. Ideja je zdaj padla na plodna tla, saj so v ladjedelnici Viktor Lenac že opazili ladjo z novim imenom, ki se je sicer konec leta 2023 pridružila ostalim, prej pa je nosila ime Vela Luka. Trajekt naj bi bil nared do poletja, ko bo turiste vsakodnevno vozil na relaciji Split–Vela Luka–Ubli.

Oliver Dragojević je dobil svojo ladjo, natančneje trajekt s svojim imenom. Legendarnemu splitskemu glasbeniku so tako izkazali posebno čast, saj bo nov trajekt Jadrolinije vsakodnevno vozil na Oliverjevo rodno Korčulo. Ladja z njegovim imenom se je sprva imenovala Vela Luka, nato pa je v začetku marca hrvaška glasbena zveza podala predlog, da bi ji spremenili ime. 

"Ta pesnik in glasbenik se je s svojo glasbo dotaknil celotne Hrvaške, še posebej tistih, ki živijo ob morju. Tudi k zadnjemu počitku so ga leta 2018 pospremili na katamaranu Jadrolinije in mu na ta način izkazali čast, ki si jo je zaslužil," so zapisali na Jadroliniji, po manj kot treh tednih pa je ideja padla na plodna tla, saj so v ladjedelnici Viktor Lenac že opazili ladjo z novim imenom, ki se je floti sicer pridružila konec leta 2023. 'Oliver' bo tako vsakodnevno plul na relaciji Split–Vela luka–Split, po poročanju hrvaških medijev pa se bodo prvi potniki z njim lahko zapeljali že letos poleti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po predlogu se je oglasil tudi nečak pokojnega pevca, ki idejo z imenom sicer podpira, a ga moti, da poleg imena ne bo zapisan tudi priimek. "Narobe se mi zdi le to, da mu ni ime Oliver Dragojević, tudi to je bilo v ponudbi. V družini smo se med seboj pogovarjali in po mojem mnenju bi bilo polno ime boljša možnost. Te generacije vedo, kdo je Oliver, a le Oliver bo videl nove. Primerjajmo ga s trajektom Petar Hektorović, ni samo Petar," je za Dalmatinski portal povedal Petar Dragojević in dodal: "Človek si je to zaslužil in o tem ni več razprave. Brez trga, brez letališča, idealno je, da se ladja imenuje Oliver."

Od slovesa legendarnega pevca bo 29. julija letos minilo že šest let. Kljub njegovi smrti so 29. februarja letos na hrvaških radiih premierno zavrteli njegovo novo pesem z naslovom Ne mogu ti reći. Nova pesem napoveduje tudi novi album, na katerem bo zbranih 12 pesmi, v videospotu pa je celo zaigral Oliverjev vnuk. 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
20. 03. 2024 18.17
+2
Ker je trajekt hrvaški na njem piše " MASLINER SKUPOJEVIČ ". Saj namreč na hrvaškem ne rastejo olive ampak masline in pri njih ni nič drago temveč skupo. :D
gizmo49
20. 03. 2024 17.49
KJE SPIS DA TE NE UKRADEJO
Mio56
20. 03. 2024 16.31
+3
Pa kdo za vraga gre iz Splita na Korculo??? Sploh zdej, ko je avtocesta do Ploč, potegnes dol se 2-3 ovinke in si na Pelješcu in pol mas lepo trajekt ki pelje celih 20min čez in rešen problem.
JAZsemTI
20. 03. 2024 16.45
Volja
20. 03. 2024 17.22
+1
Glede na to, da imajo ves dan na vsako uro prevoz, ki traja 20 min, se res splača potegniti raje na Pelješac, ker je od Dugepolje (ST) do splitske trajektne luke kar zgoščen promet že pred vpadnice v mesto ST ter obenem največ dva do trije trajekti, ki vozijo cca 2 uri.. Je že na mojem radarju za izvensezonski obisk Korčule...😆
gizmo49
20. 03. 2024 17.54
Ti nimas pojma,ne gre se zato kako prides na korcolo
JAZsemTI
20. 03. 2024 16.24
+1
Pa bi ga res lahko poimenovali “OLIVER DRAGOJEVIĆ”🤔
gizmo49
20. 03. 2024 17.49
+1