Tuja scena

Viola Davis se je poklonila pokojnemu soigralcu Philipu Seymourju Hoffmanu

New York, 04. 02. 2022 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je od smrti igralca Philipa Seymourja Hoffmana preteklo že osem let, se ga tisti, ki so ga kdaj poznali, še vedno spominjajo. Med njimi je tudi igralka Viola David, ki se ga je spomnila z objavo na družbenem omrežju Instagram, kjer je zapisala, da ga še zmeraj pogreša. Zvezdnika sta leta 2008 skupaj zaigrala v filmu Dvom.

Viola Davis se je z objavo na družbenem omrežju poklonila pokojnemu soigralcu Philipu Seymourju Hoffmanu. Od Hoffmanove smrti mineva osem let, zvezdnica pa je ob njegovi fotografiji pripisala: "Pogrešan si. Rada te imam, Philip." Davisova se je Hoffmana spomnila osem let in en dan po njegovi smrti, katere vzrok je bil prevelik odmerek mamil. Star je bil 46 let.

Viola Davis in Philip Seymour Hoffman
Viola Davis in Philip Seymour Hoffman FOTO: Profimedia

Zvezdnika sta leta 2008 skupaj zaigrala v filmu Dvom, ob njima pa sta v filmu nastopili tudi Meryl Streep in Amy Adams. Čeprav se Hoffman in Davisova v resnici nista niti enkrat pojavila skupaj na ekranu, pa so bili vsi štirje zvezdniki za svoje vloge nominirani za oskarje. Film je režiral John Patrick Shanley. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hoffmanovo truplo so našli 2. februarja 2014 na tleh v kopalnici njegovega newyorškega stanovanja, oblasti pa so pozneje potrdile, da je bil vzrok smrti prevelik odmerek mamil. "Uničeni smo zaradi izgube našega ljubljenega Phila in s hvaležnostjo sprejemamo ljubezen in podporo, ki nam jo izkazujete. To je tragična in nenadna izguba, zato vas prosimo, da spoštujete našo zasebnost v času žalovanja," je takrat v izjavi za javnost sporočila njegova družina.

V svoji 23-letni karieri je Hoffman postal zelo spoštovan in cenjen igralec, ki je običajno zaigral čudaške in včasih neusmiljene like v filmih, kot so Vroče noči, Magnolija in Preden hudič izve za tvojo smrt. Za glavno vlogo v filmu Capote, kjer je leta 2005 upodobil pisatelja Trumana Capota, je prejel oskarja za najboljšo glavno moško vlogo. 

V svoji karieri je bil za oskarja nominiran še trikrat, in sicer za najboljšo stransko moško vlogo v filmih Dvom, Wilsonova vojna in Gospodar. Gospodar je izšel le dve leti pred njegovo smrtjo. Kot izvrsten igralec na odru in na platnu si je prislužil tudi tri nominacije za nagrado Tony: za najboljšega igralca leta 2000 za nastop v igri True West in leta 2012 za nastop v igri Smrt trgovskega potnika. Leta 2003 je bil nominiran za najboljšega glavnega igralca za vlogo v igri Long Day's Journey Into Night. Režiral je tudi več odrskih predstav.    

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
04. 02. 2022 12.55
-1
žal mi ga je ,izvrsten igralec je bil , ampak tut ko kamere ugasnejo se je treba znat spopadat z življenjskimi tegobami, bele črtice so žal slaba izbira za reševanje problemov ...
El Diablo 2013
04. 02. 2022 11.41
+8
eden izmed večjih carjev 💪 rip8