Tuja scena

Vnukinja Elvisa Presleyja se bori proti dražbi Gracelanda

Memphis, 22. 05. 2024 11.06 | Posodobljeno pred 24 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji dom in posestvo, na katerem je pokopan Elvis Presley, naj bi čez nekaj dni prodali na za javnost zaprti dražbi, proti čemur se bori njegova vnukinja Riley Keough. Ta je na sodišču vložila zahtevo za ustavitev že odobrene dražbe. Igralka in manekenka je Graceland podedovala po smrti njene matere, Elvisove hčerke, ki je umrla januarja 2023.

Igralka in manekenka Riley Keough - Elvisova vnukinja, ki je postala nova lastnica Gracelanda, ko je njena mati Lisa Marie Presley umrla v starosti 54 let januarja 2023, v tožbi trdi, da je prodaja posestva in domovanja 'prevarantska'. Dražba posestvu grozi že od leta 2018, ko je bila ta še v lasti Elvisove edinke, ko je ta zaprosila za posojilo v vrednosti 3,5 milijona evrov. Graceland je na dražbi pristal, ker Lisa Marie ni odplačala kredita, za katerega je zastavila nepremičnino.

Graceland
Graceland FOTO: Profimeda

Riley v novih sodnih dokumentih trdi, da njena mati ni nikoli podpisala dokumentov, ki bi dokazovali, da si je izposodila denar ali zastavila nepremičnino. Da gre za prevaro, je v izjavi za NBC News navedlo tudi podjetje Elvis Presley Enterprises, ki skrbi za pevčevo zapuščino: "Potrdimo lahko, da gre za lažne trditve. Zaprte dražbe ne bo. Povedano drugače, vložena je bila tožba, v kateri skušamo ustaviti goljufijo."

Tožba je bila vložena 15. marca, v njej pa dediči Lise Marie dokazujejo, da ta ni nikoli prejela posojila, saj ni podpisala nobenega dokumenta, podjetje, ki naj bi ji posodilo sredstva, pa ne obstaja, zato ni notarsko overjenih dokumentov.

Elvisova vnukinja, ki je skrbnica materine zapuščine, je do razsodbe njene tožbe uspela pridobiti začasno prepoved prodaje, a sodišče naj bi o primeru odločalo le dan pred načrtovano dražbo.

Graceland je bil več let nekakšno pribežališče Elvisovih oboževalcev, ki so se mu prišli poklonit. Pokojni pevec je dvorec s pripadajočim posestvom kupil leta 1957 in tam živel do svoje smrti leta 1977.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Waflhulkin
22. 05. 2024 13.13
+2
Vi novinarji pa res sploh niste izobraženi. Vsaka objava ima ene in iste brezvezne slovnične napake katastrofa
enajstdvanajst1
22. 05. 2024 12.25
+4
Zafurali so vso elvisovo zapuščino.... grecaland vsako leto prinesesigurno 100 milijonov noter od obiskov. in tu so izgubili zaradi 3 miloine... to je tako ponavadi dediči niso ravno pametni
NOVAKF
22. 05. 2024 12.13
+4
DESIŠČINA da te kap.