Tuja scena

Wendy Williams se bori z diagnozo frontotemporalne demence in afazije

New York, 22. 02. 2024 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavnik Wendy Williams je razkril, da se voditeljica Wendy Williams tako kot igralec Bruce Willis bori z diagnozo frontotemporalne demence in afazije. 59-letnica se sicer sooča tudi z drugimi zdravstvenimi težavami, med drugim tudi z Gravesovo boleznijo in limfedemom.

Wendy Williams je dolga leta veljala za voditeljico, ki je brez dlake na jeziku delila svoje mnenje o svetu slave in zabave in z njim povezanimi ljudmi. Zadnje mesece pa strani tabloidov polni sama. 59-letnica se namreč že nekaj let bori z zdravstvenimi težavami, zaradi katerih se je morala odpovedati voditeljskemu stolčku v oddaji Wendy Williams Show, sedaj pa je njen predstavnik razkril njeno diagnozo.

Wendy Williams se bori z diagnozo frontotemporalne demence in afazije.
Wendy Williams se bori z diagnozo frontotemporalne demence in afazije. FOTO: AP

V sporočilu za javnost je zapisal, da se voditeljica bori z diagnozo frontotemporalne demence in afazije. "Kot Wendyjini oboževalci vedo, je bila v preteklosti z javnostjo odprta o svojih zdravstvenih težavah z Gravesovo boleznijo in limfedemom ter o drugih izzivih, povezanih z njenim zdravjem," je dodal in razkril, da je bila 59-letnica podvržena nizu testov, po tem, ko ji je začel pešati spomin in je začela "izgubljati besede" in se "vedeti nepredvidljivo". Zdravniki so ugotovili, da so njene težave posledica omenjenih nevrodegenerativnih bolezni.

Frontotemporalna demenca prizadene predvsem čelni in senčni reženj možganov ter lahko vpliva na vedenje, osebnost, jezik in gibanje. "Prejem diagnoze je Wendy omogočil zdravniško oskrbo, ki jo potrebuje," je dodal predstavnik in poudaril: "Odločitev, da delimo to novico, je bila težka in sprejeta po temeljitem premisleku. Ne samo za zagovarjanje razumevanja in sočutja do Wendy, ampak za ozaveščanje o afaziji in frontotemporalni demenci." Poleg tega želijo z razkritjem ponuditi podporo vsem, ki se soočajo s podobnimi okoliščinami.

Wendy Williams se bori z diagnozo frontotemporalne demence in afazije.
Wendy Williams se bori z diagnozo frontotemporalne demence in afazije. FOTO: AP

Williamsova je po besedah predstavnika "še vedno sposobna narediti veliko stvari zase" in je ohranila svoj "prepoznavni smisel za humor."  Voditeljica ostaja v centru za zdravljenje, kjer je deležna potrebne oskrbe. Ob tem se zahvaljuje vsem, ki so ji v tem času pošiljali lepe misli in komentarje.

Spomnimo, z diagnozo frontotemporalne demence in afazije se bori tudi hollywoodski zvezdnik Bruce Willis. Njegova soproga Emma Heming Willis bo o diagnozi napisala knjigo, v kateri bo opisala skrb za svojega moža, v njej pa bo pisala o tudi o svoji vlogi negovalke. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roza74
22. 02. 2024 21.30
+2
"Se vedeti" nepredvidljivo? Verjetno je mišljeno "vesti se". Današnja mladina žal pozablja slovenščino.
Podlesničar
22. 02. 2024 21.06
+1
Kako kaj Brenda?
Petur
22. 02. 2024 20.22
+1
ali je ozdravljiva položničarska demenca in je obravnavana kot olajševalna okoliščina?