Tuja scena

William in Kate sta se virtualno družila z osnovnošolci

London, 10. 04. 2020 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekatere britanske šole ostajajo odprte za otroke staršev, ki so zdaj v svojih službah še bolj obremenjeni in tako ne morejo biti doma s svojimi otroki ter jim pomagati pri šolanju. Na njih sta se spomnila princ William in Kate Middleton, ki sta se z učenci ene od teh šol družila kar virtualno.

 

Princ William in Kate Middleton
Princ William in Kate Middleton FOTO: Profimedia

Princ William in Kate Middleton sta na uradnem Twitterjevem profilu Kensingtonske palače delila posnetek konferenčnega klica, preko katerega sta se pridružila učiteljem in učencem na osnovni šoli v Burnleyju. Tam so bili vsi že velikonočno razpoloženi, saj so imeli na glavah zajčja ušesa in so se pošalili, da bi jih tudi Kate in William morala nositi. 

Dobro razpoložena kraljeva zakonca sta se z njimi pogovarjala o trenutnih razmerah po svetu in o tem, kaj počnejo v šoli v teh nenavadnih časih. Zdaj učenci veliko ustvarjajo in so tako kraljevemu paru ponosno pokazali slike, ki so jih ustvarili za svoje starše. Za smeh pa je seveda poskrbel tudi William – ena od učenk se je pohvalila s svojo iz papirja izdelano košarico za velikonočna jajčka, a jo je William zamenjal za torbico. Deklico je spravil v smeh in ta mu je jasno povedala, da je košarica za jajčka. "Oh, oprosti, videti je kot torbica," jo je William še malo podražil in nasmejal tudi Kate.

Da bi preprečili širjenje koronavirusa, so v Veliki Britaniji šole zaprli 20. marca za vse učence, razen za tiste, katerih starši so po poklicu zdravstveni delavci, policisti, trgovci ipd. in so zdaj še bolj obremenjeni. Kate se je tako uslužbencem osnovne šole v Burnleyju zahvalila, ker ostajajo odprti za otroke, ki jih potrebujejo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prokleta Zima
18. 04. 2020 15.38
-1
Čuteča in zaskrbljena.