21°C

Woody Allen po 30 letih prekinil molk za ameriške televizije: Nisem kriv

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
8
Legendarni filmski režiser je po več kot treh desetletjih dal intervju za eno od ameriških televizij. Znan je bil namreč po tem, da ne daje intervjujev in predvsem, da ne komentira svojega zasebnega življenja. Nov dokumentarni film o njegovi posvojenki, ki ga je obtožila posilstva, pa ga je prisilil v prekinitev molka.

V najnovejšem intervjuju je ameriški režiserWoody Allen končno komentiral obtožbe svoje posvojenke, da naj bi jo pred leti posilil. Udarni intervju je objavila televizija CBS. Intervju so sicer posneli lani poleti, izdali pa so ga šele zdaj, ko se je na ameriški televiziji končala dokumentarna serija Allen vs. Farrow, ki se je še enkrat dotaknila obtožb zoper režiserja. Allen pri seriji ni sodeloval in zanjo ni dal svojega komentarja.

Woody Allen
Woody AllenFOTO: Profimedia

Osrednji intervju z Allenom je večinoma le ponovitev argumentov, ki jih je režiser, ki je danes star 85 let, že večkrat ponovil v svojo bran. Obtožbe zoper filmarja so postale javne, ko je bilaDylanstara sedem let, torej leta 1992. V intervjuju Allen znova zanika vse obtožbe in dodaja, da je bila njegova posvojenka zagotovo nagovorjena, da pove vse laži. Prepričan je namreč, da je Dylan mama Mia Farrow nagovorila na laži, ker naj bi bila po 12 letih zakona jezna na Allena, da se je zapletel z njeno posvojenko Soon Yi Previn. Soon in Woody sta poročena od leta 1997.

PREBERI ŠE
Woody Allen kritičen do nove dokumentarne serije, ki ga bremeni spolnih zlorab

"Vse skupaj je tako zelo nesmiselno, kljub temu, da je madež te zgodbe ostal, še vedno pravim, da nič od tega ne drži. Nič, kar sem počel z Dylan, ne bi moglo biti interpretirano kot spolno nadlegovanje," je povedal 85-letnik in dodal: "Nikakršne logike ni v tem. Morate vedeti, da z Mio nikoli nisem živel. Z Mio nikoli nisva skupaj spala. Nikoli nisem prespal v Mijini hiši v vseh teh letih, ko sva bila skupaj. Imela sva odnos, a to nikoli ni bil zakonski odnos."

PREBERI ŠE
Obtožbe zoper Woodyja Allena v novi dokumentarni seriji: To je le vrh ledene gore

S televizije CBS so sporočili, da intervju objavljajo šele zdaj, saj naj bi javnost zelo zanimala njegova plat zgodbe."Novinar Lee Cowan se je z Woodyjem usedel julija 2020, potem ko je objavil knjigo spominov. To je bil Allenov prvi večji intervju za televizijo po skoraj 30 letih."

Koronavirus pasica nova