Zakaj je Michael Jackson začel nositi rokavico?

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.Pi.
KOMENTARJI
13
Leta 1985 je pokojni glasbenik Michael Jackson prvič nastopil s prav posebnim modnim dodatkom – na eni roki je namreč imel belo rokavico, posuto z diamanti, po kateri se ga spominjamo še danes. Pa je bila to res le modna muha?

Kralja popa, Michaela Jacksona, se med drugim spominjamo po 'moonwalku', specifičnih plesnih gibih, legendarnem glasu in seveda po rokavici, s katero je na mnogih nastopih dopolnil svoj videz. Z belo rokavico, posuto z diamanti, se je v javnosti prvič pokazal leta 1985, ko je s pesmijo Billie Jean v živo nastopil v televizijski oddaji Motown 25: Yesterday, Today, Forever.

Michael Jackson
Michael JacksonFOTO: Profimedia

Mnogi pa se še vedno sprašujejo, zakaj je glasbenik kar naenkrat začel nositi ta modni dodatek. Po besedah igralke in Jacksonove prjateljice Cicly Tyson, s katero sta imela v osemdesetih letih skupno modno oblikovalko, naj bi pevec z rokavico želel zakriti vitiligo (kožna bolezen, ki nastane zaradi izgube pigmenta, op. a.), poroča CNN.

Tysonova je za omenjeni medij povedala, da je bila poleg, ko je modna oblikovalka rokavico izdelovala in razkrila tudi, da je bila bolezen pri Michaelu najbolj vidna na rokah in obrazu, torej ravno tam, kjer je bolezen zelo težko zdraviti.

Na velika platna pa bo naslednje leto prišel muzikal o pokojnem glasbeniku Michaelu Jacksonu, kjer bo zgodba zvezdnika predstavljena prav s perspektive njegove rokavice. "Za vse MJ-jeve obtožbe je kriva njegova rokavica, ki je v resnici nezemljan, ki se hrani s krvjo nedolžnih dečkov," je scenarist Julien Nitzberg dejal o nastajajočem filmu, ki ga producira Johnny Depp.