Zaradi koronavirusa umrl 69-letni igralec Mark Blum

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
T.Pi.
KOMENTARJI
4
Umrl je zvezdnik Mark Blum, ki se je okužil z novim virusom in si zaradi zdravstvenih zapletov ni več opomogel. Skozi dolgoletno kariero smo ga lahko spremljali v mnogih serijah in filmih, oboževalci serije You pa so ga spoznali kot lastnika knjigarne gospoda Mooneyja.

V 70. letu starosti se je poslovil vsestranski ameriški igralec Mark Blum. Okužil se je namreč s koronavirusom, ki je hudo prizadel njegovo zdravje in je tako zaradi usodnih zapletov umrl, poroča Entertainment Tonight.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Žalostno novico je na Twitterju naznanilo newyorško gledališko podjetje Playwrights Horizons, kjer so delili še ganljiv zapis o pokojnem igralcu: "Z ljubeznijo in težkim srcem se Playwrights Horizons poklanja Marku Blumu, dragemu dolgoletnemu prijatelju in izvrstnemu igralcu, ki je umrl ta teden. Hvala za vse, kar si doprinesel našemu gledališču ter gledališčem in publiki širom sveta. Pogrešali te bomo."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

V svoji dolgoletni karieri je zaigral v mnogih filmih, pred kratkim pa se je pojavil tudi priljubljeni seriji You, kjer je igral lastnika knjigarne gospoda Mooneyja. Med serije, v katerih se je pojavil nedolgo časa nazaj spadajo tudi Osnove Sherlocka Holmesa (Elementary), Milijarde (Billions), Almost Family, Nasledstvo (Succession), The Good Fight in Mozart v džungli (Mozart in the Jungle).

Seveda pa je zaigral tudi v kar nekaterih filmih, najbolj znana pa sta zagotovo Krokodil Dundee inObupno iščem Suzano (Desperately Seeking Susan).

Mark Blum ob igralki Sharon Lawrence.
Mark Blum ob igralki Sharon Lawrence.FOTO: AP