Tuja scena

Že skoraj 30 let nazaj se je otresel Trumpa, a kako?

London, 17. 05. 2018 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prekaljeni rocker Keith Richards, kitarist zasedbe The Rolling Stones, je razložil, kako je skoraj 30 let nazaj opravil z Donaldom Trumpom. "Zdaj se ga mora znebiti Amerika. Ne govorite, da vas nisem opozoril," je izjavil.

74-letni Keithg Richards je leta 1989 znorel nad Donaldom Trumpom, nekaj let nazaj pa se norčeval, da bi bil kot predsednik "najhujša nočna mora" ...
74-letni Keithg Richards je leta 1989 znorel nad Donaldom Trumpom, nekaj let nazaj pa se norčeval, da bi bil kot predsednik "najhujša nočna mora" ... FOTO: Miro Majcen

74-letni kitarist Keith Richards je bil nekoč tako jezen nad Donaldom Trumpom, da je potegnil nož in zabodel mizo, ko Trumpa sicer ni bilo v sobi. Legendarni Keef je namreč za BBC povedal, da je bil leta 1989 Trump promotor koncertov v Atlantic Cityju v sklopu njihove turneje Steel Wheels. Ko so prišli na prizorišče pa so lahko videli, da so Trumpovo ime imeli napisano s precej večjimi črtkami kot ime skupine.
 
"Potegnil sem svoj zvesti nož in ga zapičil v mizo in dejal: morate se znebiti tega človeka!" je opisal zanimivo prigodo. "Zdaj se ga mora znebiti Amerika. Ne govorite, da vas nisem opozoril," je dodal.

Koncertni promotor Michael Cohl pa je leta 2015 opisal malce drugačno različico tega dogodka. Dejal je, da je Trump gostil plačan televizijski dogodek v Atlantic Cityju, v okviru katerega so nastopili tudi Stonesi. A ker skupina ni želela imeti nič z njim, je Richards, ko se je pojavil Trump, zahteval naj sega Cohl znebi. "Keith je potegnil nož, ga tresknil na mizo in rekel: zakaj hudiča te imam? Ali moram iti tja in ga sam odpustiti? Eden od naju mora zapustiti stavbo, ali jaz ali on," je opisal dogodek.

... njegove slutnje so se (žal) še kako uresničile.
... njegove slutnje so se (žal) še kako uresničile. FOTO: AP

Richards je sicer za revijo Billboard dejal, da je Trump "osvežujoč" in da je "presekal precej dr*ka", čeprav ga s tem ni ravno podprl. "Si predstavljate predsednika Trumpa? Najhujša nočna mora. A tega ne smemo reči. Ker bi se lahko zgodilo. To je ena od čudes te dežele. Kdo bi si mislil, da bo predsednik postal Ronald Reagan?" je takrat pomisleke povedal rocker.

In še kako je imel prav, saj so se prav njegove slutnje uresničile in postale resničnost, ki jo zdaj živimo ...

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Acidic
17. 05. 2018 21.35
+1
"njegove slutnje so se (žal) še kako uresničile" - pa saj niste več normalni no!
hondica
17. 05. 2018 21.27
+4
Prav vam pride celo kriminalec, ki maha z nožem...novo dno.
Albatross
17. 05. 2018 21.35
-1
Pazi na svoj jezik in spoštuj živo legendo...