Tuja scena

Znana je tematika prihodnjega Met Gala

New York, 10. 11. 2023 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najbolj pričakovan modni dogodek leta, Met Gala, je napovedal tematiko, ki bo zaznamovala naslednji gala dogodek, ki bo prihodnje leto. Gre za enega najbolj pričakovanih modnih dogodkov, ki se ga udeležijo zvezde popularne kulture, tradicionalno pa ga priredijo vsak prvi ponedeljek v maju v Metropolitanskem muzeju v New Yorku.

Met Gala vsako leto pod vodstvom Anne Wintour, glavne urednice revije Vogue, predstavlja zanimivo temo, ki prinaša razkošno predstavitev modne zgodovine, na prihajajočem dogodku, ki bo prvi ponedeljek v maju 2024, pa bodo gostje morali slediti temi Sleeping Beauties: Reawakening Fashion oziroma Speče lepotice: Ponovno prebujenje mode.

Družina Kardashian na Met Gala
Družina Kardashian na Met Gala FOTO: Profimeda

"Inovativna tema bo premaknila meje naše domišljije in nas spodbudila, da izkusimo številne vidike mode, se naučimo več o njeni zgodovini in na koncu pridobimo globlje razumevanje njene lepote," je dejal Max Hollein, izvršni direktor Metropolitanskega muzeja umetnosti v New Yorku.

Poudarek razstave bo na zgodovinskih stvaritvah, med katerimi so nekatere stare tudi 400 let, po poročanju revije Vogue pa bodo razstavo zapolnili arhivi ikoničnih oblikovalcev Yvesa Saint Laurenta, Else Schiaparelli, Christiana Diorja, Huberta de Givenchyja in drugih. Na ogled bodo še sodobna dela Phillipa Lima, Stelle McCartney in Connerja Ivesa.

Met Gala 2024 bo tako kot vsako leto na sporedu 6. maja, torej prvi ponedeljek v maju. Zadnja prireditev Met Gala je bila posvečena nemškemu modnemu oblikovalcu Karlu Lagerfeldu. Zvezde so se po ikoničnih stopnicah sprehodile v črno-belih klasikah, nekaterih bolj, nekaterih manj ekstravagantnih. Največ pozornosti je s hudomušnim kostumom prejel igralec Jared Leto, ki se je oblekel v Karlovo ljubljenko, mačko Choupette.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sencina
10. 11. 2023 18.34
+4
Gala plastik fantastik in botoksik