10°C

Zvezdnica Velikih pokovcev prvič o motnjah hranjenja

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
4
Ameriška igralka, ki jo najbolje poznamo po vlogi Amy v priljubljeni humoristični seriji Veliki pokovci, je iskreno spregovorila o težavah, s katerimi se je dolgo soočala. Priznala je, da je imela pred leti velike težave z motnjami prehranjevanja.

Mayim Bialik, znana tudi kot Amy iz serije Veliki pokovci, je že pred časom dala jasno vedeti, da pogovori o duševnem zdravju zanjo niso tabu tema in da se je po njenem mnenju treba o tem pogovarjati. O tem govori tudi v svojem podcastu Mayim Bialik’s Breakdown. Šele v eni zadnjih epizod pa je spregovorila o svoji bitki z motnjami prehranjevanja.

Mayim Bialik
Mayim BialikFOTO: Profimedia

"Sem človek, ki pretirava s prehranjevanjem, imela sem anoreksijo in tega do tega trenutka nikoli nisem zares priznala," je povedala svojemu sogovorniku Glennonu Doylu, pisatelju in aktivistu.

"To je prvič, da govorim o svojih težavah s prehranjevanjem. Ker vedno, ko to komu povem, me vprašajo, zakaj imam preveč kilogramov, češ zakaj sem debela. Ker sem imela anoreksijo in zdaj pretiravam s prehranjevanjem. Zato," je zaključila in se ob tem iz srca nasmejala.

Čeprav je priznala, da ima težave, se v podrobnosti svoje diagnoze ni spuščala. "Ko me nihče ne gleda, jem res veliko. Preveč. S tem, ko jem, bežim od svojih čustev."

Mayim Bialik
Mayim BialikFOTO: fameflynet.com

45-letnica je povedala, da že od 17. leta obiskuje terapijo in da ji to pomaga, ne pa povsem. Dodala je, da je nenehno pod pritiskom zaradi ’hollywoodskih standardov’. "Rekli smo mi že, da sem pogumna, da nastopam na televiziji, češ ker imam toliko kilogramov."S sarkastičnim podtonom se je pošalila tudi iz popularne kulture v Združenih državah ter sogovornika in poslušalce vprašala: "Kako se v Ameriki sploh lahko zgodi, da ima mala deklica motnje prehranjevanja. Čudno, kajne?"Čeprav njene kritike niso bile neposredno usmerjene v zabavno industrijo, je bilo iz pogovora jasno razvidno, da je zelo kritična in da se ne strinja s pritiski, ki jih mediji izvajajo nad dekleti.

Koronavirus pasica nova