Tuja scena

Zvezdnice, ki so posvojile ali rodile otroke po 44. letu

Los Angeles, 11. 01. 2020 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred kratkim je postala mama 47-letna Cameron Diaz, ki si je dolga leta želela imeti otroka, ni pa edina v Hollywoodu, ki se je za materinsko vlogo odločila po 44. letu.

Sandra Bullock ima dva posvojena otroka.
Sandra Bullock ima dva posvojena otroka. FOTO: Profimedia
Poleg Cameron Diaz, ki je na začetku letošnjega leta presenetila s čudovito novico, smo poročali tudi o igralki Chloë Sevigny, ki pri 45 letih pričakuje prvega otroka. Zvezdnica sicer svoje zasebno življenje skrbno čuva pred mediji, prav tako javno ne razglablja o ljubezenski plati.

Sandra Bullock je sina Louisa posvojila leta 2010 pri svojih 45 letih, pet let kasneje pa je posvojila še hčerko Lailo: "Ko gledam Lailo, v mojih mislih ni kančka dvoma, da ne bi smela biti tukaj." Za People je še dodala: "Oba moja otroka sta prišla ravno ob pravem času."

Marcia Cross, ki se je marsikateremu gledalcu prikupila s svojo vlogo v seriji Razočarane gospodinje, je imela kar dvojno srečo. Pri 44 letih je rodila dvojčici: "Strah me je bilo imeti deklico – če bi bila samo ena. A sem navdušena, saj smo zelo povezane." 

Tudi pevka Gwen Stefani je pri 44 letih pozdravila svojega tretjega sina Apolla, ki se je pridružil Kingstonu in Zumu. Sicer pa je vse tri sinove imela z nekdanjim partnerjem Gavinom Rossdaleom. "Blagoslovljena sem. Vsi trije fantje so čudoviti," je tedaj povedala za People.

Priznana igralka Diane Keaton je pri svojih 50 letih posvojila hčerko Dexter in pet let kasneje sina Duka. "Preden sem imela otroke, me je skrbelo le zase," je povedala igralka. "Ko si starš, pa so skrbi običajen del vsakega dne."

Pri isti starosti je postala mati tudi Janet Jackson. V tistem času je pevka tudi odpovedala turnejo, saj se je želela osredotočili na svojo družino: "Z možem načrtujeva družino. Zato bom morala turnejo prestaviti." 

Gwen Stefani ima tri sinove.
Gwen Stefani ima tri sinove. FOTO: Profimedia
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intimnanega3
04. 02. 2020 12.03
+5
a kdo ve zakaj zvedniki posvajajo vedno temnopolte otroke?
Amasakul
24. 03. 2020 13.34
zadovoljna
03. 02. 2020 12.02
+8
Ni važno kdaj ima kdo otroka, važno je samo to, da je sposoben dati vso ljubezen, ki si jo otrok zasluži. Ne sodimo, ker smo lahko hitro obsojeni!
Malo_sutra
12. 01. 2020 08.35
-3
Lej tega tamalega zavaljenega, drug let bo imel 100kg.
AAnima
11. 01. 2020 17.54
+32
Ti eno umni komentarji, ki tako široko pisane življenjske situacije tako na pamet spravijo v en svoj isti koš, jih nekaj mešajo s političnimi usmeritvami, feminizmom ipd. mi povejo le to, kakšne osebe jih pišejo. Predvsem pa nimajo v mislih širše slike ali pa znanja, niti spomina, zakaj je nekaj tako, kot je. Nič ni črno-belo! Če govorimo o starosti roditeljev ali pa o posvojiteljih. Nihče ne misli, da bo to postala 'moda'! Ampak, tudi taki primeri so in morda jih bo tudi pri nas vedno več. Najprej pomislite, kako je bilo pa včasih, v dobi babic, prababic, ko so bile velike družine nekaj čisto običajnega vsaj v kmečkem okolju. A mislite, da je mati, ki je imela 8 ali celo 12 otrok, vse rodila pred 40 letom?? Ok, potem je po 2. svetovno vojni prišlo obdobje, ko so bile družine v povprečju 4 članske. Kaj pa v dobi cca 20 let (pri nas, pa še kje drugod)? Mladina se večinoma šola in tudi študira jih več. S službami je bil dolgo problem, pa potem, ko dekle dobi službo, je zelo stimulirano, da lahko gre kmalu v porodniško in tudi stanovanja so mladim tudi takoj na voljo, Kajne?? Torej, preden si mlad par utrdi svoj stol v službi in delno tudi svoje gnezdo, je tik tak v 30 letih, ko si lahko bolj odgovorno dovoli, da bi imel otroke. No in.. če zadeva ne gre čez noč, kot bi si želel in še dejstvo, ima vsak 5. par težave s plodnostjo, se začne nova kalvarija čakanja morda pa bo, ali večletnega zdravljenja itd.. in sta tik tak v 40 letih. Ko ni več druge opcije, se začne razmišljat o posvojitvi. A pri naši zakonodaji in pravicah bioloških roditeljev, da si po enem letu (menda je še tako) še lahko premislijo in vzamejo otroka nazaj..? Koliko od vas širokoustnežev bi šlo v takšno tveganje? In zato se posvojitelji seveda raje odločijo, da poiščejo otroke v državah, kjer je starševstvo določeno takoj, ko izpolnjujejo pogoje za posvojitev. In, če pomislim le na otroke, verjamem, da je vsak od njih raje posvojen od ljubeče osebe, četudi je starejša, kot, da ostane v sirotišnici! Kar se pa tiče let stariša, so pa v vsaki starosti prednosti in slabosti. Mlajši so sicer bolj vitalni, a ker šele gradijo kariere, dom.. imajo morda manj časa, lahko tudi manj strpnosti.. Starejši imajo praviloma to že urejeno, pa imajo več časa zanje, morda so zaradi izkušenj tudi bolj modri in strpni oz. vedo, kaj je bolj pomembno in kje so pasti. Skratka, situacije so pisane, zelo zelo.. Zato bi bilo res bolje, če ste strpni z jezikom, da prej pomislite ali res morate imeti o prav vsem svoje mnenje, četudi za vas teh problemov v življenju ni bilo in jih ne poznate. Zame je najbolj pomembno to, da se otroci rodijo ali pa pridejo v ljubeče domove; bodisi bolj skromne ali pa takole zvezdniške. Podpirajmo raje srečo drug drugega in se je veselimo! Politiko in ostale ideologije pa dajte ob stran, itak so same sebi bolj namen, kot nam.
Sanuka
12. 01. 2020 08.52
+9
skoraj v celoti se strinjam s teboj..ne strinjam se kako si primerjal mlade in starejše..kje piše da ker si gradimo kariero in dom nimamo časa za svoje otroke?za otroke si moraš vzet čas.starejši imajo načeloma urejno,imajo pa glih tku šiht,kredit,položnice,avto in druge obveznosti.če imaš hišo in stalen šiht še ne pomen da imaš več časa.kar se pa izkušenj tiče,marsikdo pri 40ih ne zna zase skrbet in niti na svojem ne živi..tukej smo razdvojeni,vsak ima otroke takrat ko čuti da je čas za to;-)samo radi jih imejmo:-)
AAnima
13. 01. 2020 13.03
+6
Glej, ko pišem 'lahko je tudi to..', 'morda tudi..', 'včasih..', si mislim, da sem razumljiva, da nič ne trdim vsevprek ali pa da bi bile celo posplošene trditve za večino. Celo poudarjam, da ni nič črno belo, prav zato, ker mnogi komentirajo ravno na ta način, enoznačno. Pišem pač primere, katerih nihče ne omenja, oz. pridam nek svoj pogled k 'skupnemu razmišljanju' te komunikacije. Prijazen pozdrav!
Sanuka
13. 01. 2020 17.42
+1
Sanuka
11. 01. 2020 15.18
+12
ne predstavljam si da bi imela otroka pri 44ih..pri teh letih bi lohk imel že skorej samostojne otroke :) prvega otroka sem imela pri 22ih, ni mi žal, družina mi je prva.nekateri pač dajo prednost karieri :) še vedno pravim, otroke je fajn met ko si še mlad in imaš energijo letat ke pa sm z njimi.ampak vsak naj dela kakor mu paše.važno da so zdravi tejle naši sončki ;)
Basti0604
11. 01. 2020 14.23
+20
Moja tasca je tud rodila pri 45 po naravni poti,pa se to,ko sta z mojo zeno hodli po trgovinah so mislili da sta frendici,namrec moja je tud bla takrat noseca:)
crazy but true
11. 01. 2020 15.15
+1
Izjeme so, sploh ce ne govorimo o prvem otroku. Poznam pa tudi par zensk, ki v 30ih hodijo na umetno in upajo da se bo vsaj en zmrznjencek prijel..
Intimnanega3
04. 02. 2020 12.05
-1
se grem stavit, da je tašča tud deda zamenjala
Rožice cvetijo
11. 01. 2020 12.52
-15
Mene ne moti, čeprav sem iz "stare" generacije. Moje mnenje je,da "problem" nastopi, če prej ne, ko so ti otroci v puberteti. Generacijski prepad. Redko kdo lahko pri 60-tih ali kasneje enako razmišlja, kot npr. 15 letnik. Starejši starši so veliko bolj pokroviteljski do svojih otrok.In problemi in laži so na vidiku.
ne rabimo predsednika
11. 01. 2020 12.39
+10
mimogrede, posvojitev stane eno goro denarja...
*Violate*
11. 01. 2020 12.38
+53
Ne, vem no, vpijete 'feministke', ampak za nobeno od omenjenih ne bi rekla, da so neki hudi ekstremi. Pač imajo kariero in obveznosti, zaradi katerih prej ni bilo možno imeti otroka - sej smo vsi ljudje isti, tudi mi marsikaj prestavimo na kasneje, ker nam časovno ne znese, ane? Nekatere od omenjenih pa morda niti niso imele priložnosti spoznati osebo s katero imeti otroke (kar je za moje pojme pametno, da ne zanosiš kar s prvim, sam zato da je) in da so se zato kasneje odločile za posvojitev. Lahko tudi da nič od tega ni bil faktor in je preprosto stvar, kdaj se mentalno počutiš, da si pripravljen biti starš in se je pač zgodilo, da je bilo to po 40. Nekako je lahko govort (in to negativno pa še kazat s prstom) čez ženske, prav zato ker so časovno omejene pri reprodukciji, za moškega pa nihče nič ne reče, če ima otroka pri 40-50, ane? Ponavad se celo reče, kakšen frajer je, da mu plavalci še dobro delajo, ane? Res, super dvolično.
crazy but true
11. 01. 2020 13.44
-10
Druzbo, kjer zenske sele pri 40 mislijo da imajo lahko otroke smo ustvarili MI. Feminizem. Ker pa je v praksi to skregano z realnostjo pa dobimo clanke od nasih "neodvisnih medijev" kako je to dobro, izvedljivo, normalno, zvezdnisko... nocejo zgubiti podpore zensk, ki bi spregledale da je to eno veliko sranje..
Svoboden Miki
11. 01. 2020 12.37
+39
Vsaka naj kot ji pase,slovencki naj pa predvsem pred svojim pragom pometajo.Zivi in pusti ziveti.Ne se vtikat v druge ampak to je misija nemogoce.
trumpet2018
11. 01. 2020 12.14
+0
Madonna vsako leto enega malega afričana kupi na črni petek, ko so veliki popusti, če vzameš 2, je tretji zastonj, a ni to ugodno? Če kupiš z gotovino, je 10 procentov popusta
Intimnanega3
04. 02. 2020 12.06
+1
crazy but true
11. 01. 2020 11.03
-12
Ja, TO nucamo.. ustvarjanje laznega upanja da lahko zenske rojevanje otrok odlasajo v 40eta in kasneje.. "kariera" in "feministicna borba" je bolj pomembna!
Komendator
11. 01. 2020 11.48
+11
Mama v meni in hči v puberteti je brez dvoma dobitna kombinacija!
crazy but true
11. 01. 2020 11.56
+12
Jep. Ne pozabi copate ob strani, ki zna samo kimati in je vesel da ne dobi z valarjem..
Krematorij666
11. 01. 2020 10.22
+53
Zvezdnice, ki so postale mame po 44. letu...Razlika je med rojstvom in posvojitvijo otroka. Pri posvojitvi tvoja biološka ura ne igra nobene vloge in je omenjanje let v naslovu čisto zavajanje oz. clickbait članek...
crazy but true
11. 01. 2020 11.05
+9
Nemenoma ju dajejo skupaj, da lahko servirajo "edino pravo resnico". Ne pozabite: biologiji je vseeno kaj verjamete, pa ce se feministke in levicarji na glavo postavijo bo biologija se vedno zmagala..
majmun11223344
11. 01. 2020 12.15
+6
Koliko otrok pa imaš ti? V Sloveniji je 57 praznih vaši tako da hitro otroke delat da ne bo pol panike😂
Ajlina
11. 01. 2020 14.52
+4
Za otroka (posvojenega ali ne) pa le ima nekaj veze, ali se bo z njim igrala 50 letna mama ali 50 letna babica. Vem, da ni vse v življenju preprosta enačba in da je na koncu lahko 50 letnica bolj zdrava od ženske, ki je rodila v začetku dvajsetih. A neki naravni zakoni imajo ponavadi svoj smisel, namen in pomen. In dobro bi bilo, da si ne bi domišljali, da jih lahko spremenimo.