Tuja scena

Zvezdnik serije Oh, ta sedemdeseta obsojen zaradi dveh posilstev

Los Angeles, 01. 06. 2023 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Igralec Danny Masterson, ki je najbolj znan po svojem liku iz serije 'Oh, ta sedemdeseta', se po ponovnem sojenju, v katerem ga je več žensk obtožilo posilstva, ne bo mogel izogniti kazni. Zvezdnika so namreč spoznali za krivega po dveh točkah obtožnice, grozila pa naj bi mu najvišja kazen, kar je 30 let za zapahi ali celo dosmrtna zaporna kazen.

Dannyju Mastersonu, ki je bil aretiran leta 2020, naj bi po ponovnem sojenju grozila najvišja kazen, kar je 30 let do dosmrtne zaporne kazni, saj je bil spoznan za krivega dveh od treh posilstev, ki naj bi se zgodila med letoma 2001 in 2003. Porota na višjem sodišču v Los Angelesu je namreč odločila, da je 47-letni Masterson kriv dveh posilstev.

Danny Masterson je bil spoznan za krivega dveh posilstev.
Danny Masterson je bil spoznan za krivega dveh posilstev. FOTO: Profimedia

Po poročanju Varietyja naj bi se porotniki v zadevi odločali več kot sedem dni, saj si niso bili enotni glede tretje točke obtožnice. Po besedah poročevalke Meghann Cuniff se igralec na razsodbo ni odzval, medtem ko je njegova žena Bijou Phillips začela jokati, čustveno pa so se odzvali tudi drugi člani njegove družine, ki so bili prisotni.

Sodnica Charlaine Olmedo je ženo vprašala: "Ali lahko ohraniš zbranost? Vem, da je težko. Če pa ne, moraš stopiti ven." Mastersona so vklenili in takoj poslali v zapor, kjer bo ostal do naslednjega zaslišanja, ki bo 4. avgusta. Kot poroča Deadline, igralcu zdaj grozi najvišja kazen od 30 let do doživljenjske ječe v državnem zaporu.

Masterson je bil leta 2020 obtožen nasilnega posilstva treh žensk v ločenih incidentih med letoma 2001 in 2003. Po aretaciji so Mastersona izpustili iz zapora s plačilom varščine v višini treh milijonov evrov. Januarja 2021 se je izrekel za nedolžnega po vseh treh točkah obtožnice. Igralčev odvetnik Tom Mesereau je takrat v izjavi za revijo People dejal: "Gospod Masterson je nedolžen in prepričani smo, da bo oproščen, ko bodo končno prišli na dan vsi dokazi in bodo priče imele možnost pričati. Očitno sta gospod Masterson in njegova žena v popolnem šoku, glede na to, da so te skoraj 20 let stare obtožbe, nenadoma povzročile vložitev obtožnic, vendar sta onadva in njuna družina potolaženi, saj vedo, da bo resnica končno prišla na dan. Ljudje, ki poznajo gospoda Mastersona, poznajo njegov značaj in vedo, da so obtožbe lažne."

 

Vsa kazniva dejanja so se zgodila v Mastersonovem domu, pravijo tožilci, in vsi trije obtoženci so maja 2021 na predhodnem zaslišanju predstavili svoje obtožbe. Mastersonu so zaradi obtožb prvotno sodili konec leta 2022, vendar je bilo sojenje zavrženo, ker porotniki niso mogli doseči soglasne sodbe. Deset od 12 porotnikov je na podlagi predloženih dokazov ugotavljalo, da Masterson ni kriv.

Številne obtožbe proti Mastersonu so se prvič pojavile marca 2017, ko je oddelek za rope in umore losangeleške policije potrdil, da poteka preiskava obtožb o spolnem napadu zoper igralca. Novembra 2017 je HuffPost poročal, da je četrta ženska Mastersona obtožila, da jo je v začetku 21. stoletja posilil.

Potem ko so obtožbe prišle v javnost, so Mastersona odstranili iz serije The Ranch, v kateri je nastopil skupaj z nekdanjim kolegom iz serije Oh, ta sedemdeseta, Ashtonom Kutcherjem. Agencija United Talent je prav tako prekinila sodelovanje z igralcem.  

"To je več kot smešno," je v izjavi za People takrat prek svojega takratnega odvetnika sporočil zvezdnik. "Ne bom se boril proti svoji bivši punci v medijih, kot to skuša doseči zadnji dve leti. Premagal jo bom na sodišču in se veselil tega, ker bo javnost končno lahko izvedela resnico in videla, kako me je ta ženska prevarala. In ko bo njena tožba zavržena, nameravam tožiti njo in druge, ki so skočili na ta vagon, za škodo, ki so jo povzročili meni in moji družini," je še dodal.

45-letni Kutcher je januarja delil svoje mnenje o obtožbah proti Mastersonu. "Nisem sodnik. Nisem porota. Nisem tožilec. Nisem žrtev. In nisem obtoženec. In tako v tem primeru nisem prava oseba za komentiranje," je povedal za Esquire. "Enostavno ne vem," je še priznal in dodal, da si želi, da bi Masterson bil spoznan za nedolžnega, če ni odgovoren za napade. "Sočustvujem z vsemi, ki menijo, da so bili kakor koli prizadeti," je zaključil Kutcher.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlovenŠtima
01. 06. 2023 14.31
+0
Hoolywierd je leglo ljubiteljev otrok, ženske pa tam uživajo izredno spoštovanje. Marlon Brando je to spoštovanje lepo podmazal z maslom za zajtrk v Parizu.
Amor Fati
01. 06. 2023 14.05
+1
Nek Mistik je nekoč dejal, da so tvoje oči veliko več kot le okna v tvojo dušo, da tvoje oči razkrijejo vse tvoje iskrene misli, vsa tvoja iskrena čustva, ter vsa tvoja iskrena prepričanja. Češ, da ne moreš skriti ničesar s svojimi očmi, ker tvoje oči razkrijejo tvoj pravi jaz, kdo in kaj v resnici si, in kaj si v resnici zelis. Z očmi se ne da lagati. Bolj kot misliš da lazes s svojimi očmi, več poveš o sebi. Zatorej ne lazi, ampak povej in govori resnico, ker je resnica v tvojih očeh videti lepše kot bo laz kdajkoli videti. Oči povedo vse, tudi tisto, kar nočemo deliti s svetom.
Mizainstol
01. 06. 2023 13.43
+5
Kako lahko dokazes posilstvo za 20 let nazaj? Kdaj so bila domnevna posilstva prijavljena?
stumfeta
01. 06. 2023 13.59
+1
Posilstva so bila prijavljena neposredno po dogodkih, pa jih je policija zavrnila.
Amor Fati
01. 06. 2023 14.07
+1
To je Amerika. Ta sodni proces ze traja več let in kot kaze bo še trajal nekaj časa.
mastablasta
01. 06. 2023 13.39
+4
velika kazen. in zelooooo dolga doba za prijavo takšnega zločina. le kako se lahko sploh kaj dokaže po vseh teh letih razen pričanj? materialnih dokazov gotovo že dolgo ni več.
mastablasta
01. 06. 2023 13.39
-1
stumfeta
01. 06. 2023 13.57
-2
Glej, mastablasta, mogoče bi preden greš pisat o nečem, o čemer ne veš ničesar. si prebral kakšna dejstva, ki recimo v članku niso omenjena. Kot prvo, ne vem sicer, zakaj bi ženska, ki je travmatizirana zaradi posilstva morala na vrat na nos letet na policijo, kjer bo vsaj trem različnim osebam razlagala, kaj groznega se ji je ravnokar zgodilo in potem dala čez še en zelo neprijeten ginekološki pregled, v katerem ženske že tako ne uživamo, tik po posilstvu je pa zadeva še bolj neprijetna. Ampak: Kot prvo so ženske posilstva prijavile že vsaj 2002, saj je Masterson l. 2017 izjavil, da je že pred 15 leti, ko je policija preverjala obtožbe teh žensk in jih zavrnila, ker je bilo premalo dokazov. Eno izmed žensk je posilil medtem ko je spala, drugo je posilil medtem, ko je bila v nezavesti. Naprej: tako igralec kot vse 4 ženske, ki jih je posilil takrat so člani scientološke cerkve in če zdaj prvič slišiš za to naj ti povem, da je scientološka cerkev znana po tem, da karkoli se dogaja med njenimi člani ne sme priti v javnost in da svoje člane ustrahuje in izsiljuje. In tudi v temu primeru naj bi bilo tako, scientološka cerkev to seveda zanika. Naprej: leta 2017 je igralca posilstva obtožila še ena ženska, peta po vrsti, tri leta je policija zbirala dokaze, leta 2020 je bilo nato preliminarno zaslišanje. In tako mimogrede, nekateri materialni dokazi posilstva na ženski izginejo točno takrat, ko gre prvič pod tuš, ostali pa, ko se zacelijo poškodbe.
Uporabnik1888402
01. 06. 2023 12.27
+0