19°C

42 najbolj smešnih živalskih fotografij leta 2021

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Daniel Fazlić /
KOMENTARJI
43
Letošnji izbor fotografij prinaša največjo mešanico živali, kar so jih na tekmovanju Comedy Wildlife Photography Awards videli doslej. 42 slik z vsega sveta in trije videoposnetki vključujejo smejočo se kačo iz Indije, trojico pingvinov na plažah Falklandskih otokov in kenguruja, ki v Avstraliji predstavlja popolno imitacijo Pavarottija.

Tekmovanje Comedy Wildlife Photography Awards  sta leta 2015 ustanovila poklicna fotografa Paul Joynson Hicks in Tom Sullam. Ustvariti sta želela natečaj, ki bi se osredotočal na preprostejšo stran fotografije prostoživečih živali in s pomočjo humorja spodbujal njihovo varovanje. Letošnji natečaj podpira organizacijo Save Wild Orangutans z donacijo 10 odstotkov celotnega prihodka od tekmovanja. Pobuda varuje divje orangutane v narodnem parku Gunung Palung na Borneu. 

Paul Joynson Hicks je dejal:"Bili smo presenečeni nad številom in kakovostjo prispevkov, ki smo jih prejeli letos, saj je bilo poslanih več kot 7000 fotografij z vseh koncev sveta. Udeležba je bila neverjetna, zlasti glede na vpliv pandemije. Ogromno število slik, ki jih prejmemo vsako leto, ponazarja željo po ohranjanju in nas opozarja, da so prostoživeče živali res neverjetne in smešne, zato moramo storiti vse, da jih zaščitimo."

Glasujete lahko do 10. oktobra na http://www.comedywildlifephoto.com/, zmagovalca pa bodo razglasili 22. oktobra!